Публікація

Хронологія подій у Донецькій області під час російсько-української війни. 7 травня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

07 травня 2022 року

За період з 07 травня по 08 травня 2022 року російські війська обстріляли  20 населених пунктів: Маріуполь,  Бахмут, Авдіївка, Костянтинівка, Дружківка, Мар’їнка, Залізне, Вугледар, Сіверськ, Святогірськ, Малотаранівка, Дробишеве, Очеретине, Новокалинове Очеретинської ТГ, Званівка Званівської ТГ, Нью-Йорк, Костянтинівка Мар’їнського району, Сидорове Святогірської  ТГ, Дронівка Бахмутського району. Обстріли мирного населення проводилися з авіації, ракетних установок, реактивних систем залпового вогню «Смерч», ще 10 поранено. Руйнувань зазнали щонайменше 85 цивільних об’єктів – житлові будинки, виробничі підприємства, дві школи та ліцей, об’єкти життєзабезпечення.

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/na-donechchini-za-dobu-rosiyani-obstrilyali-15-naselenix-punktiv-je-zagibli-ta-poraneni/

4:00, Російські війська завдали три авіаудари по різних районах Бахмута. Під обстріл потрапили житлові будинки та інші цивільні об’єкти.Також постраждали промислові будівлі, школа, училище та багатоповерхівка.

В місті зруйновано 2 приватні будинки, пошкоджені 11 будинків та приміщення кількох підприємств. Внаслідок обстрілу у м. Бахмут загинуло 2 людини. Також постраждали промислові будівлі, школа, училище, місцевий розплідник та багатоповерхівка, автотранспорт.

В тому числі й промислове гірничовидобувне підприємство з іноземним капіталом «Сініат».

https://freeradio.com.ua/nikhto-ne-ochikuvav-za-shcho-naslidky-nichnoho-obstrilu-bakhmuta-foto-video

https://t.me/bahmutnews/8391

https://t.me/ua_donbas/2602

Внаслідок обстрілів у місті Сіверську місто залишилось без електрики, газу та водопостачання.

https://bit.ly/38d3vAj

Близько 12:10. Внаслідок обстрілів військами російської федерації  постраждали 2 будинки у Жованці та Майорську. Обійшлося без жертв серед цивільних.

https://bit.ly/38d3vAj

Віськами Російської Федерації обстріляно територію бази відпочинку «Старий замок», який знаходиться у Святогірську. В результаті було зруйновано (або пошкоджено) кілька корпусів пансіонату «Старий замок».

https://karachun.com.ua/opublikovani-foto-starogo-zamka-v-svyatogorske-posle-obstrela-28388

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/na-donechchini-za-dobu-rosiyani-obstrilyali-19-naselenix-punktiv-policziya-zadokumentuvala-vojenni-zlochini-rf/

Вранці. Внаслідок ракетного обстрілу, який російській війська завдали по Дружківці, зазнали пошкоджень приватний сектор, багатоквартирні будинки, заклади освіти та культури, інфраструктура. Пошкоджено 52 багатоповерхівки, школу, автостоянку та приміщення підприємства.

https://dnl.dn.ua/news/obstrel-druzhkovki-kakie-obekty-postradali-i-est-li-zhertvy_184833

https://dnl.dn.ua/news/druzhkovka-popala-pod-obstrel-_184828

https://dnl.dn.ua/news/v-druzhkovke-prodolzhayut-likvidirovat-posledstviya-obstrelov_184940

Внаслідок обстрілів у Богородичному під Святогірськом декілька житлових будинків повністю зруйновані. У селі немає електрики та зв’язку

https://karachun.com.ua/obstreli-v-bogorodichnom-pod-svyatogorskom-kak-zhivut-lyudi-28373

Російські військові поранили 1 мирного мешканця у населеному пункті Дробишеве.

https://t.me/pavlokyrylenko_donoda/3329

Внаслідок обстрілів міста Костянтинівка зазнав пошкоджень корпус №1 Костянтинівського професійного будівельного ліцею. Під завалами будівлі працівники ГУ ДСНС у Донецькій області знайшли тіла 9 постраждалих та 2 загиблих.

https://zi.ua/news/snimki-raketnogo-obstrela-konstantinovki-poyavilis-v-seti_184835/

https://www.facebook.com/pavlokyrylenko.donoda/posts/541263880889504

Внаслідок чергового нічного авіаракетного обстрілу Краматорська зазнали пошкоджень понад 15 будинків, багатоквартирний будинок, заклад культури, магазин та інфраструктура. Поранено жінку та чоловіка. В Малотаранівці під Краматорськом поранення отримали 2 людини, пошкоджено 7 житлових будинок, крамницю і клуб.

https://vp.donetsk.ua/gorod-region/gorod/108025-cherez-nichnij-raketnij-obstril-kramatorska-poraneni-dvoe-lyudej

https://www.facebook.com/alexander.vasilyevich.goncharenko/posts/530918192019439

https://www.facebook.com/pavlokyrylenko.donoda/posts/540937497588809

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 4

Поранених – 12

Зруйнованих будинків – 2

Пошкоджених будинків – 106

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: