Публікація

Хронологія подій у Донецькій області під час російсько-української війни. 7-8 червня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

07 червня 2022 року

За період з 07 червня по 08 червня 2022 року війська російської федерації обстріляли 7 населених пунктів: Авдіївка, Курахове, Слов’янськ, Торецьк, Очеретине, Ласточкине, Нью-Йорк.

Обстріли велись з ракетних установок, артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню «Град».

Руйнувань зазнали 43 цивільних об’єкти: 31 житловий будинок,  школа, дитячий садок, підприємство, адмінбудівля, гуртожиток, лінія електропередач тощо.

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/za-dobu-rosiyani-zrujnuvali-na-donechchini-ponad-40-budinkiv-i-ob-jektiv-infrastrukturi-zlochini-zadokumentovano/

Російські військові поранили ще 5 мирних жителів Донеччини: 2 в Очеретиному, 2 у Ласточкиному і 1 у Миколаївці.

https://www.facebook.com/pavlokyrylenko.donoda/posts/562779032071322

Російські вйськові обстріляли школу №17 у Нью-Йорку. Зафіксовано пряме влучання снаряду в кабінет англійської мови, що розташований на першому поверсі.

https://bit.ly/3Hgb724

Російські війська завдали авіаудару по місту Курахово. Внаслідок пошкодження зафіксували у 32 квартирах, 19 кімнатах у двох гуртожитках, 2 приватних будинках, 2 магазинах та дитсадку. Здебільшого, це вибиті шибки, двері, пошкоджені балкони та особисті речі.

https://kuma.city/articles/217380/fiksuyut-rujnuvannya-ta-rozbirayut-zavali-u-kurahovomu-prodovzhuyut-likvidovuvati-naslidki-aviaudaru

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 5

Пошкоджених будинків – 43

 

08 червня 2022 року

За період з 08 червня по 09 червня 2022 року війська російської федерації обстріляли населені пункти: Бахмут, Вугледар, Залізне, Авдіївка, Курахове, Слов’янськ, Кліщіївка, Андріївка, Новоселівка 1, Желанне, Опитне, Орлівка, Званівка, Курдюмівка.

Обстріли велися авіацією, ракетами «Іскандер», РСЗВ «Ураган» і «Смерч», артилерією, танками.

Руйнувань зазнали 37 цивільних об’єктів, з них – 26 житлових будинків, дві школи, ферма, склади із зерном, залізнична станція, адмінбудівля тощо.

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/aviaraketni-udari-po-donechchini-okupanti-vbili-mirnix-zhiteliv-i-zrujnuvali-budinki/

Російськими військами вбито 4 мирних жителів Донеччини – 3 у Кураховому і 1 в Авдіївці. Ще 11 цивільних сьогодні дістали поранення.

https://www.facebook.com/pavlokyrylenko.donoda/posts/563560908659801

Близько 8:00. Російські військові завдали авіаудар по місту Бахмут. Внаслідок чого зруйновано школу.

https://bit.ly/3NJmlP5

https://t.me/ua_donbas/4766

Російські військові обстріляли Слідчий ізолятор міста Бахмут.

https://t.me/dkvsua/513

Близько 12:00 Росіяни завдали артобстрілу касетними боєприпасами по місту Курахово. Внаслідок троє чоловіків загинули під час вчорашніх обстрілів Курахового. Наймолодшому 47 років, ще одному 50, а найстаршому – 73. Серед поранених троє жінок та троє чоловіків. Найстарший постраждалий – 86-річний чоловік, у нього осколкове поранення тазостегнового суглоба та стінки живота, а наймолодша – 45-річна жінка, в якої осколкові поранення.

https://kuma.city/articles/217733/stalo-vidomo-hto-zaginuv-i-postrazhdav-pid-chas-vechirnogo-obstrilu-kurahovogo

Внаслідок обстрілу м. Авдіївка були пошкоджені будинки по вулиці Гагаріна.

https://t.me/c/1756716434/1025

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 4

Поранених – 11

Зруйнованих будинків – 1

Пошкоджених будинків – 37

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення:
  • об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі)
  • медичних об’єктів (автівки, будівлі)
  • культурних, навчальних об’єктів
  • об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: