Публікація

Хронологія подій у Донецькій області під час російсько-української війни. 6-7 квітня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

06 квітня 2022 року

За період з 06 квітня по 07 квітня 2022 року російські війська обстріляли населені пункти:Маріуполь, Авдіївка, Мар’їнка, Новогродівка, Очеретине, Промінь, Солодке. Внаслідок обстрілів пошкоджено щонайменше 37 цивільних об’єктів  – житлові будинки, школа, дитячий садок, газорозподільна станція, магазин, завод, шахта. Є загиблі та поранені цивільні мешканці. https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/operativne-zvedennya-policziji-donechchini-na-7-kvitnya-2022-roku/

Внаслідок обстрілу військами російської федерації міста Вугледар з реактивної артилерії є загиблі та поранені цивільні мешканці. Руйнувань зазнали  багатоповерхові будинки, школа. Вбито 4 мирних жителів, ще 4 отримали поранення. Травм зазнали літні люди, які стояли у черзі для отримання гуманітарної допомоги.

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/policziya-zadokumentuvala-rosijskij-udar-po-mistu-vugledar-lyudi-ginuli-na-vuliczyax/

Двічі під обстріли військ російської федерації потрапила Очеретинська громада. Внаслідок обстрілу відомо про 1 загиблу людину, пошкоджено щонайменше 6 житлових будинків, дитячий садок і нежитлове приміщення.

https://t.me/pavlokyrylenko_donoda/2956

У Мар’їнській громаді внаслідок обстрілу військами російської федерації поранено 4 цивільних, пошкоджено 2 будинки.

https://t.me/pavlokyrylenko_donoda/2956

Внаслідок обстрілів збройними силами рф Авдіївки Донецької області поранено двох малолітніх дітей.

https://www.ombudsman.gov.ua/news_details/upovnovazhenij-dij-rashistskih-vijsk-v-ukrayini-prodovzhuyut-pozbavlyati-ditej-prava-na-zhittya

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 5 цивільних осіб

Поранених – 10 цивільних осіб

Пошкоджених будинків – 37

 

07 квітня 2022 року

За період з 07 квітня по 08 квітня 2022 року російські війська обстріляли населені пункти: Маріуполь, Авдіївка, Мар’їнка, Вугледар, Слов’янськ, Покровськ, Торецьк, Солодке, Новомихайлівка, Троїцьке, Степове, Очеретинської ТГ, Катеринівка.З важкими пораненнями госпіталізовані цивільні жінки й чоловіки з Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Катеринівки. У Слов’янську літню жінку посікло склом, їй надано медичну допомогу через травми голови та рук. Руйнувань зазнали щонайменше 21 цивільний об’єкт – житлові будинки, хлібокомбінат, залізнична інфраструктура, вугільний склад тощо

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/operativne-zvedennya-policziji-donechchini-na-8-kvitnya-2022-roku/

За результатом ракетного обстрілу військами російської федерації житлового району Слов’янська на Донеччині. У результаті обстрілу повністю зруйновано 10 приватних житлових будинків. До лікарні з тілесними ушкодженнями доставлено 86-річну жінку, яка в момент обстрілу знаходилась на вулиці неподалік від місця влучення ракети. За попередніми даними, постріл було здійснено авіаційною крилатою ракетою ХА-55.

https://donpress.com/news/07-04-2022-voyska-rf-obstrelyali-slavyansk-povrezhdeny-doma-est-postradavshie

https://youtu.be/9scDMUQfz3s

https://www.6262.com.ua/news/3366926/zbrojni-sili-rf-zdijsnili-raketnu-ataku-na-slovansk-rozpocato-rozsliduvanna

Війська рф та незаконні окупаційні збройні формування «ДНР» здійснили з боку тимчасово окупованого м. Горлівки артилерійський обстріл смт. Нью-Йорк м. Торецька. Пошкоджено будівлі дитячого садочка, загальноосвітньої школи, лікарні.

https://bit.ly/3OpL7oc

 

Підсумок дня*:

Поранених – 1 цивільна особа

Зруйнованих будинків – 10

Пошкоджених будинків -21

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

  • Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: