Публікація

Хронологія подій у Донецькій області під час російсько-української війни. 10-12 квітня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

10 квітня 2022 року

За період з 10 квітня по 11 квітня 2022 року російські війська обстріляли населені пункти:Маріуполь, Вугледар, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, Велика Новосілка, Очеретине, Піски, Іванівка Гродівської ТГ, Воздвіженка. Внаслідок обстрілів пошкоджено  щонайменше 19 цивільних об’єктів – житлові будинки, школа, сільськогосподарська споруда

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/operativne-zvedennya-policziji-donechchini-na-11-kvitnya-2022-roku/

У Вугледарі внаслідок артилерійського обстрілу військ російської федерації пошкоджено 4 багатоквартирні будинки.

https://t.me/pavlokyrylenko_donoda/2995

У Мар’їнці та  Авдіївці внаслідок обстрілів військами російської федерації  зруйновані приватні житлові будинки, у Красногорівці — один з освітніх закладів.

https://t.me/pavlokyrylenko_donoda/2995

Внаслідок російських обстрілів на Донеччині загинуло 5 людей: 4 у Вугледарі та 1 в Новомихайлівці. Ще 5 людей отримали поранення: 4 у Вугледарі та 1 у Красногорівці.

https://www.ombudsman.gov.ua/news_details/upovnovazhenij-sorok-shostu-dobu-vorog-nakrivaye-vognem-ta-snaryadami-ukrayinsku-zemlyu

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 5 цивільних осіб

Поранених – 5 цивільних осіб

Пошкоджених будинків – 19

 

11 квітня 2022 року

За період з 11 квітня по 12 квітня 2022 року російські війська обстріляли населені пункти:Маріуполь,  Авдіївка, Мар’їнка, Курахове, Селидове, Вугледар, Велика Новосілка, Михайлівка, Північне, Нью-Йорк, Стара Миколаївка (колишня Правдівка), Катеринівка.

Внаслідок обстрілів пошкоджено  щонайменше 70 цивільних об’єктів – житлові будинки, благодійна організація, системи газо- та електропостачання

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/operativne-zvedennya-policziji-donechchini-na-12-kvitnya-2022-roku/

З боку тимчасово окупованого м. Горлівка військами рф та представниками псевдодержавного утворення «ДНР» здійснено обстріл с. Нелепівка та смт. Нью-Йорк м. Торецька. Внаслідок обстрілів пошкоджено багато приватних домоволодінь.

https://bit.ly/36v3tmC

Внаслідок обстрілів військ російської федерації загинули двоє людей на Донеччині – у Вугледарі та Іванівці. Четверо отримали поранення: 2 в Іванівці, 1 у Слов’янську і 1 у Покровську.

https://www.ombudsman.gov.ua/news_details/upovnovazhenij-rosijski-teroristichni-vijska-shchogodini-vbivayut-mirnih-ukrayinciv-ta-znishchuyut-ukrayinski-mista

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 2 цивільних осіб

Поранених – 2 цивільних осіб

Пошкоджених будинків – 70

 

12 квітня 2022 року

За період з 11 квітня по 12 квітня 2022 року російські війська обстріляли населені пункти: Маріуполь,  Авдіївка, Мар’їнка, Велика Новосілка. пошкоджено  щонайменше 11 цивільних об’єктів – житлові будинки, завод. Є вбиті та поранені цивільні мешканці. Серед постраждалих – 12-річна дитина, яка отримала поранення у Великій Новосілці.

https://dn.npu.gov.ua/news/obstril/operativne-zvedennya-policziji-donechchini-na-13-kvitnya-2022-roku/

12 квітня 2022 року внаслідок обстрілу російськими військами житлового будинку у м. Маріуполь загинула півторарічна дівчинка.

https://www.ombudsman.gov.ua/news_details/upovnovazhenij-cherez-rosijske-vtorgnennya-ginut-i-travmuyutsya-diti-rujnuyutsya-navchalni-zakladi-zagrozhuye-golod

 

Підсумок дня*:

Загиблих – 1 цивільна особа

Поранених – 1 цивільна особа

Пошкоджених будинків – 11

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

  • Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: