Публікація

Хронологія подій у Чернігові та Чернігівській області під час російсько-української війни: 26-27 березня 2022 року

26 березня

Внаслідок атак у Чернігові пошкоджені дві школи та низка цивільних будівель. Ворог також завдав авіаудару по одному з сіл Чернігівського району й обстріляв село на Ніжинщині. (https://cheline.com.ua/news/nadzvichajni-podii/u-chernigovi-okupanti-obstrilyali-dvi-shkoli-ta-nizku-tsivilnih-budivel-293753https://www.facebook.com/UA.National.Police/posts/298390415764329).

Окупанти вкотре обстріляли мирні житлові квартали й цивільну інфраструктуру. Ворог із важкого озброєння продовжив обстріли мирних кварталів Чернігова та одного з сіл Ніжинського району. Внаслідок атаки пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки. Інформація про потерпілих уточнюється.

(https://t.me/mvs_ukraine/10252https://www.facebook.com/policechernigivshchini/posts/348545650649614).

Був здійснений обстріл цивільного авто з Івано-Франківська з гуманітарною допомогою для м. Чернігова. В авто перебував міський голова Івано-Франківська. (https://www.facebook.com/ruslan.martsinkiv/videos/7166465896762197/https://www.pravda.com.ua/news/2022/03/27/7335016/https://crime.fakty.ua/398985-gorodskoj-golova-ivano-frankovska-popal-pod-obstrel-okkupantov-na-chernigovcshine-est-ranenyehttps://www.facebook.com/ruslan.martsinkiv/videos/279834404321094/).

Знищено міст через річку Снов при відступі російських військ з населеного пункту Сновськ. Знищені мости в районах населених пунктів Конотоп, Стара Рудня, Смяч, Малий Дирчин і Великий Дирчин.

(https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20220328-okupant-znyshhuye-mosty-ta-namagayetsya-zablokuvaty-misto-minoborony-pro-sytuacziyu-v-chernigovi/).

 

Підсумок дня*:

Поранено цивільних – щонайменше 2 людини;

Пошкоджено будинків – щонайменше 5 об’єктів (серед них – міст через річку Снов).

Інформація від ДСНС у Чернігівській області за 26.03.2022: в області зареєстровано 8 пожеж, із них 1 – через обстріли російською армією населених пунктів (житловий сектор). За добу рятувальники 4 рази долучалися до надання допомоги та виконання інших робіт (з початку війни – 87 разів). Група піротехніків ДСНС за добу 6 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися (з початку війни виявлено і вилучено 115 вибухонебезпечних предметів). Через ураження об’єктів критичної інфраструктури та активні бойові дії у місті Чернігів відсутнє електро-, тепло- та водопостачання, газопостачання здійснюється частково. Відновлювальні роботи здійснюються за можливості.

(https://www.facebook.com/cg.gov.ua/posts/343897031113673).

 

27 березня

Надвечір 27.03.2022 російські війська обстріляли житловий мікрорайон у Чернігові. Як повідомили «Суспільному» очевидці, прилетіло три міни. Попередньо, загиблих і травмованих немає, інформація уточнюється.

(https://suspilne.media/222233-rosiani-obstrilali-zitlovij-mikrorajon-u-cernigovihttps://www.youtube.com/watch?v=EZkPJNRNEL0).

 

Підсумок дня*:

За 27.03.2022 в області зареєстровано 12 пожеж, із них 5 – через обстріли російською армією населених пунктів (1 – промисловий об’єкт, 2 – житловий сектор, 1 – транспорт, 1 – лінія електропередач). Група піротехніків ДСНС за добу 8 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися. Через ураження об’єктів критичної інфраструктури та активні бойові дії у місті Чернігів відсутнє електро-, тепло- та водопостачання, газопостачання здійснюється частково. (https://t.me/chernigivskaODA/692).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: