Публікація

Хронологія подій у Чернігові та Чернігівській області під час російсько-української війни: 18-19 березня 2022 року

Удень. Від обстрілів сталася пожежа в будинку по вулиці Рокосовського, також постраждали два гуртожитки в південно-західній частині Чернігова. Травмувалися 11 людей. Про це повідомляє головне управління ДСНС в області.

(https://cntime.cn.ua/yak-projshla-nich-na-19-bereznya-u-chernigovi-article/https://suspilne.media/219219-u-cernigovi-cerez-obstril-rosijskimi-vijskami-gurtozitkiv-travmuvalisa-11-ludej/).

Внаслідок бомбардування зруйновано лижну базу в м. Чернігів.

(https://gazetavv.com/news/sport/okkypanty-razbombili-lyjnyu-bazy-v-chernigove.htmlhttps://sport.segodnya.ua/ua/sport/biathlon/unichtozhenie-chernigova-prodolzhaetsya-rossiyskie-fashisty-razrushili-lyzhnuyu-bazu-foto-1609577.htmlhttps://suspilne.media/224154-nam-potribno-grati-petrakov-pro-ideu-pidgotovki-ukraini-do-virisalnogo-matcu-vidboru-cs-2022/).

 

Підсумок дня*:

Поранено цивільних щонайменше 11 цивільних людей;

Пошкоджено будинків – щонайменше 4 об’єктів (серед них  гуртожитки та лижна база).

За добу було зафіксовано 11 пожеж, із них 4 – у житловому секторі. Група піротехніків ДСНС за добу 3 рази виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися (з початку війни виявлено та вилучено 88 таких предметів).

https://www.facebook.com/cg.gov.ua/posts/338765231626853https://suspilne.media/226237-gotuvali-izu-vijskovim-a-vodu-sukali-u-kolodazah-ak-ziteli-oleksandrivki-zili-pid-cas-obstriliv/).

 

19 березня 2022 року

Удень. Російська армія обстріляла західну частину Чернігова. Внаслідок обстрілів сталося 3 пожежі на об’єктах інфраструктури: на складі паливно-мастильних матеріалів, заводі з виготовлення пластикових виробів та у складських приміщеннях. Через влучання снарядів у житлові будинки сталися пожежі за 10 адресами. (https://www.facebook.com/Chaus.Viacheslav/posts/349503057094308https://www.youtube.com/watch?v=coU6_rtHdAk ).

Був здійснений обстріл будівлі та сільгосптехніки мирних громадян в одному з сіл Ніжинського району. Внаслідок атаки відбулося загоряння кількох господарських будівель і техніки селян. Загиблих немає.

(https://t.me/chernigivskaODA/531 https://censor.net/ua/photo_news/3326994/naslidky_obstriliv_tsyvilnoyi_infrastruktury_chernigova_foto).

Ввечері. Був обстріляний приватний сектор, зокрема снаряд влучив у триповерховий житловий будинок працівника ДСНС в Чернігівській області, Пошкоджено будинків авто.

(https://suspilne.media/224233-cernigivska-rodina-zive-u-zrujnovanomu-rosijskimi-snaradami-budinku).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджено будинків – щонайменше 13

За добу в області зареєстровано 24 пожежі, з них 13 – через обстріли російською армією населених пунктів (6 – житлові багатоповерхівки, 2 – приватні житлові будинки, 5 – промислові об’єкти). Протягом доби групою піротехнічних робіт здійснено 24 залучення. Виявлено й вилучено 3 вибухонебезпечні предмети. Загалом із початку війни вилучено 91 вибухонебезпечний предмет. (https://www.facebook.com/MNS.GOV.UA/videos/645487549878937/,

https://www.facebook.com/cg.gov.ua/posts/339437111559665).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: