Публікація

Хронологія подій у Чернігові та Чернігівській області під час російсько-української війни: 13 березня 2022 року

Близько 15:00. В с. Мохнатин, що неподалік Чернігова, російські окупанти розстріляли з крупнокаліберного кулемета й автоматів трьох місцевих підлітків. Двом загиблим по 17 років, одному – 19.

(https://suspilne.media/217820-u-seli-bila-cernigova-rosijski-okupanti-rozstrilali-troh-pidlitkiv/ https://suspilne.media/224257-v-nogo-ne-bulo-zbroi-tilki-sapka-v-rukah-rosiani-rozstrilali-18-ricnogo-hlopca-z-druzami/).

За даними слідства Чернігівської обласної прокуратури, був черговий обстріл житлових будинків та інфраструктури міста Чернігова. Важкою артилерією невстановлених військових формувань Збройних сил Російської Федерації Пошкоджено будинків будівлю Національного університету «Чернігівська політехніка», ринок «Привокзальний» (загинуло 4 цивільних осіб), оптово-роздрібну базу, декілька житлових будинків (2 цивільні особи загинули внаслідок артилерійського обстрілу будинку по вул. Самоквасова, адміністративну будівлю АТ «Чернігівгаз» і 4 транспортні засоби. За попередніми даними, внаслідок обстрілів загинуло 6 осіб.

(https://www.facebook.com/prokuraturachernigiv/posts/1433355743783295).

За останніми даними, загинуло 10 осіб.

(https://suspilne.media/217558-10-ludej-zaginuli-vnaslidok-cergovogo-obstrilu-v-cernigovihttps://bihus.info/pershyj-snaryad-vluchyv-v-9-poverhivku-yak-rosiyany-vbyvaly-myrnyh-chernigivchan/)

В результаті бомбового нальоту була зруйнована одна з насосних станцій із подачі води на місто КП «Чернігівводоканал», четверо людей загинуло (охоронець, працівник водоканалу і двоє членів його родини). У м. Чернігів станом на ранок 14.03.2022 відсутнє централізоване водопостачання. (https://zaxid.net/chetvero_lyudey_zaginuli_vnaslidok_bombarduvannya_vodokanalu_u_chernigovi_n1538337,

https://www.facebook.com/prokuraturachernigiv/posts/1433355743783295).

Артилерійським обстрілом підданий приватний сектор в Олександрівці (околиці Чернігова), зруйновано домогосподарства, відомо про щонайменше двох загиблих та двох поранених серед цивільного населення. https://www.youtube.com/watch?v=PLV089D8T-k

Вночі. м. Ніжин був обстріляний «Ураганами», обійшлося без втрат цивільного населення.

(https://t.me/chernigivskaODA/408https://www.facebook.com/policechernigivshchini/posts/338818991622280).

Під час обстрілу російськими окупаційними військами близько 9 год. ранку села Олишівка у будівлю на території підземного газосховища влучив снаряд. Пошкоджено будинків насосну станцію подачі метанолу на майданчик газозбірного пункту.

https://utg.ua/utg/media/news/2022/03/vnasldok-vorozhogo-obstrlu-poshkodzheno-olishvske-pdzemne-sxovishhe-gazu-na-cherngvshhin.html

 

Підсумок дня*:

Убито цивільних – щонайменше 10

Поранено цивільних – щонайменше 2

Пошкоджено будинків – щонайменше 4 (серед них – університет, ринок, насосна станція водопостачання).

За інформацією ГУ ДСНС, з 13 по 14 березня в області зареєстровано 13 пожеж, із них 9 – через обстріли російською армією населених пунктів (3 об’єкти інфраструктури, 5 – житловий сектор, 1 – транспорт). Група піротехніків ДСНС за добу 6 разів виїжджала для знешкодження боєприпасів, що не розірвалися (з початку війни – 62. https://www.facebook.com/cg.gov.ua/posts/335957835240926).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: