Публікація

Карпачова звернулася до Президента з вимогою ухвалення закону, який вже давно було ухвалено

Грошова допомога – тема, яка була, є і буде  актуальною, оскільки зачіпає інтереси великої кількості активного населення України. Саме через це різні політичні сили час від часу проголошують про свої «досягнення» у цій сфері.

 

Так само ця тема виявилась небайдужою і для Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Н.Карпачової. І, загалом, можна було б вітати такий інтерес цієї інституції, якби не зміст пропозицій про які йдеться у зверненні омбудсмена  до Президента України, що були опубліковані минулому тижня.

 

У ньому йдеться зокрема про необхідність ухвалення закону про державну допомогу сім’ям з дітьми. Водночас пані Н.Карпачова не могла не знати про те, що Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» вже давно існує, і ним передбачено всі ті види допомоги про які йдеться у її зверненні(!!!)

 

Так цим законом визначається допомога по вагітності і пологам, допомога при народженні, допомога по догляду за дітьми до досягнення ними 3-річного віку, а також допомога одиноким матерям.

 

Щодо розміру цих різних видів допомоги, то вони так само встановлені цим вже прийнятим законом і для впровадження ініціативи Уповноваженого ВР з прав людини щодо підвищення розмірів допомог на дітей необхідно наполягати саме на внесені змін до положень вищезазначеного закону, що є набагато ефективнішим і швидшим способом допомогти тим людям, які отримують допомогу на дітей.

 

Потрібно зазначити, що цю ініціативу новою вважати вкрай важко, оскільки ще у 2007 році в Законі України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» передбачалась зокрема виплата допомоги по догляду за дітьми до досягнення ними 3-річного віку у розмірі прожиткового мінімуму і навіть ще до сьогодні деякі матері через суд добиваються виплати цієї допомоги у цьому розмірі.

 

Все це підтверджує сумніви у розумінні Уповноваженим ВР з прав людини суті проблеми призначення і виплат  різних видів державної допомоги на дітей і шляхів її вирішення.

 

В матеріалі використано фото з сайту: http://obozrevatel.com/

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: