Публікація

Ісус – наш Господь! Так, Ющенко!

Вчора на майдані Незалежності в Києві релігійна організація Посольство Боже влаштувало співи на підтримку кандидата у президенти Ющенка. Не зважаючи на брутальне порушення законів України та моральних принципів релігійні організації продовжують агітувати за кандидатів, а прокуратура і Державний комітет у справах релігій не реагують на очевидні порушення.

Співи на кшталт „Ісус – наш Господь!” чередувалися зі скандуванням „Так! Ющенко”. Виходило достатньо кумедно.

Складалося правда враження, що насправді не Посольство Боже агітує за Ющенка, а зовсім навпаки: релігійна організація використовує мітинг для залучення нових членів до своєї організації.

За часи передвиборчої кампанії відвертим агітуванням відзначилася тільки Православна церква московського патріархату, на що неодноразово звертали увагу правозахисники.

Нагадуємо, що використання релігійних організацій з метою політичної агітації є брутальним порушенням прав людини та основних свобод, а також загальних принципів проведення вільних виборів. Така практика порушує не лише закріплений Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод принцип нейтралітету держави, закріплений Конституцією України принцип відділення церкви від держави, але й Закон України “Про свободу совісті і релігійні організації”, що передбачає не лише те, що релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, але й не ведуть агітації (стаття 5 цього Закону).

Володимир Яворський,

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: