Публікація

В Ірпені «тітушки» напали на активістку: «Три хлопця мене взяли і киданули!»

Вранці на вулиці Сковороди в Ірпені сталася бійка. Місцеві мешканці кажуть, що забудовник пригнав «тітушок» з пилами, щоб знищити «Чорний Гай». Юристи УГСПЛ вже працюють над справою.

Марина Кучерявая

Розповідає голова ОСББ будинку по вулиці Сковороди, 5 Марина Кучерявая:

«Ми, мешканці ЖК «Грандлайф», перешкоджаємо незаконній вирубці дерев. На сьогоднішній день представник забудовника не надав нам ордерів на видалення зелених насаджень. Люди у кількості сорока оточили периметр, не давали нам пройти на територію. Ще невідомі люди пилили дерева. Спиляли у кількості дванадцяти штук».

Місцева мешканка Ірина була серед постраждалих від нападу:

Ірина

«Три хлопця мене взяли і киданули — і забій руки».

«По провадженням ми знаємо, що власниця цих земельних ділянок — фізична особа Курілайтене Іозо», — говорить Марина Кучерявая.

IMG_7148
Поліція приїхала на місце вирубки

За інформацією, оприлюдненою Управлінням державної реєстрації, особа зі схожим прізвищем та іменем є головою бучанської міської організації Політичної партії малого та середнього бізнесу України.

За перешкоджання забудові земельної ділянки активістку вже почали переслідувати правоохоронні органи. Марина отримала декілька повісток від слідчого, саме з них вона й дізналася, як звати представника забудовника.

IMG_7162
Місцеві жителі проти вирубки Чорного Гаю

«Заявником скрізь вказаний Олександр Краснодзей. Він завжди представляється як представник забудовника».

На форумах продажу нерухомості людина саме з таким іменем продає квартири у ЖК «Столичный квартал» в Ірпені. Прямо на місці скандальної забудови була присутня людина, дуже схожа на фотографії Олександра Краснодзея в інтернеті, яку впізнали активісти, але від будь-яких коментарів він категорично відмовився.

Депутат Ірпінської міськради Іван Лехман по цьому району нічого не знає про забуд овника та власника:

Іван Лехман

«Не знаю, не бачив документів, ніхто нічого не показує. Наскільки мені відомо, це приватна власність. Будемо шукати власника».

Така необізнаність депутата виглядає дуже дивною, адже  ім’я власника землі відоме навіть місцевому мешканцю Сергію Олійнику:

Сергій Олійник

«Знаємо, Ярослав Місяць власник землі. Цей кадр був заступником мера при Скаржинському ще у 2013 році. Всі ці земельні ділянки шляхом підробки підписів виділили одним пакетом на підставних осіб в Харківській області».

Саме про це раніше писала і місцева журналістка Ірина Федорів. Цікаво, що Ярослав Місяць з 2008-го року був лідером Партії малого та середнього бізнесу України.

На місці була присутня також і координатор аналітичного відділу Української Гельсінської спілки з прав людини Алла Блага, яка мешкає в будинку біля Чорного Гаю.

«Ми залучимо наших юристів для того, щоб вони допомогли скласти необхідні документи і правовому полі захистити вікові дуби від знищення», — говорить Алла Блага.

IMG_7168 (1)

Текст та фото Олега Шинкаренка, спеціально для Громадського радіо

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: