Публікація

Інформаційні заходи в локальних громадах

В рамках проекту «Права людини на рівні місцевої громади» з 7 по 15 грудня відбулися 9 інформаційних заходи у 8 містах України.

Інформаційні заходи дозволили презентувати напрацювання учасників проекту та залучити широке коло зацікавлених осіб до вирішення проблем, що існують на місцевому рівні. Окрім цього, учасники проекту змогли знайти однодумців серед громадських активістів, представників місцевої влади та засобів масової інформації, що дозволить ефективніше втілювати позитивні зміни на локальному рівні та вирішувати проблеми, що були визначені під час роботи у проекті.

uzhhord
Інформаційний захід у м.Ужгород. Учасники проекту презентують підсумки моніторингу «Захист прав мобілізованих, військових і членів їхніх сімей» в рамках ініціативи з правозахисної «паспортизації» областей в місті Ужгород»

Проведення публічних зустрічей-презентацій у відібраних громадах, під час яких учасники проекту розказали про можливості проекту, презентували напрацювання, а також провели дискусії щодо можливостей прав людини для розвитку ефективної місцевої демократії, дозволило залучити широке коло зацікавлених осіб на рівні місцевої громади.

chernhv
Друковані матеріали, що використовувалися на заході у м. Чернігів

До участі у локальних заходах загалом було залучено 153 активісти, серед яких місцеві активісти та волонтери, правозахисники, журналісти, соціологи, педагоги, студенти, школярі, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування.

lv
Учасники заходу у Львові щодо процедури проведення адресних перевірок місця проживання ВПО під час роботи

Наступним етапом після проведення інформаційних заходів планується проведення конкурсу проектних заявок, за результатом якого буде розроблено від 5 до 7 адвокаційних та лобістських кампаній, що дозволить впровадити реальні зміни на локальному рівні, пов’язані з розв’язанням гуманітарної кризи в Україні.

Також планується проведення великої заключної конференції для всіх учасників проекту, на кожен матиме змогу поділитися позитивними практиками впровадження змін на локальному рівні, обмінятися досвідом та почати працювати над втіленням проектів на рівні місцевої громади.

chern2
Учасники Чернігівського інформаційного заходу щодо проблемних питань щодо доступності пільгових медичних послуг, ліків, санітарно-курортного лікування та реабілітації учасників бойових дій (АТО) та прирівняних до них осіб

 

Проект «Права людини на рівні місцевої громади» спрямовано на активізацію і підвищення потенціалу місцевих громад для ефективного використання процедур впливу на вирішення проблем які представляють суспільний інтерес на місцевому рівні.

Заходи проводились за сприяння Українською Гельсінської спілки з прав людини за підтримки Charles Stewart Mott Foundation в рамках проекту «Права людини на рівні місцевої громади».

Підготувала Аліна Кобенко

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: