Публікація

Інформаційна війна на Луганщині

Як повідомив голова громадської організації “Поступ” Костянтин Реуцький, останніми днями в Луганську були розповсюджені агітаційні листівки-наліпки на підтримку кандидата в Президенти Віктора Януковича, формата А4, гарної якості але без жодних вихідних даних та доволі брутального змісту.

На першій листівці зображений „План помаранчевої революції”, де Україна поділена навпіл, одна частина її помаранчева, з язиками полум’я на тих місцях, де зображені обласні центри, назви міст на цій частині карти – латиницею, а товсті чорні стрілки звідти націлені на іншу половину країни, яка пофарбована в синій колір і де назви міст написані кирилицею.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Все дуже прозоро і ясно, без жодних закликів до сепаратизму, без жодних спроб розділити країну. Хоча компетентним органам можливо слідувало би більш ретельніше ставитись до своїх обов’язків і поцікавитись, що саме мали на увазі автори цих листівок.

До того ж цей план вперше був оприлюднений на сторінках місцевої газети „Ракурс плюс” за 18 грудня кількістю 800000 примірників.

Друга листівка – логічне продовження першої. Країна також поділена навпіл. В її помаранчевій половині можна побачити обличчя лідерів „Нашої України”, в синій зображений Янукович у вигляді пожежника, який гасить оранжеве полум’я. Салоган цієї листівки без коментарів: „Тому що за…бали!” Не треба розповідати, що останні наліпки особливо популярні. Вони розміщені на вікнах та на дверях маршрутних таксі.

 

 

 

 

 

 

 

 

Отож, якщо потребуеш зразків “чорного піару”, залиш собі трохи наліпок на згадку.

Натомість, з інших джерел (зокрема, Інтернет-видання «Выборы по-лугански») повідомляють, що продовжується серія незаконної затримки машин з агітаційними матеріалами кандидата на посаду президента України Віктора Ющенко. Так, 23 грудня ввечері в Луганську за вказівкою начальника УВС у Луганській області генерал-майора міліції С.Крижановського була затримана машина регіонального штабу Ющенко, в якій знаходився роздрукований Закон України про вибори Президента, що везли для членів комісій, спостерігачів і виборців Луганщини. Також в автомобілі були шарфики і стрічки кольору опозиції.
 
В процес втрутився обласний прокурор Сергій Стось, а також виконуючий обов’язки прокурора міста Михайло Потапов, які і пояснили начальникові ЛУВД Анатолієві Кореневу всю незаконність ситуації.

Для того, щоб ще раз переконатися в тім, що всі агітматеріали не є протизаконними і можуть бути поширені серед луганчан, документація була спрямована на експертизу в 106 ТВК, де було встановлено, що Закон України – дійсний, не підроблений, що в ньому дійсно говориться про права виборців і про правомірні дії членів виборчих комісій.

Вікторія Онищенко

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: