Публікація

Хто з кандидатів готовий ефективно спостерігати за виборами?

Найбільшу кількість представників для участі в семінарах Центру політичної освіти з підготовки офіційних спостерігачів надали штаби Ющенка, Януковича, Мороза і Симоненка. Переважна більшість з 4-х тисяч учасників семінарів беруть участь у спостереженні вперше, а питання, які найбільш цікавили спостерігачів, стосувались формування і уточнення списків виборців, типових порушень в день виборів, механізмів оскаржень порушень.

За повідомленням центру політичної освіти, семінари для офіційних спостерігачів було проведено в 66 територіальних виборчих округах протягом вересня-жовтня 2004 року. До участі у навчанні було запрошено представників від усіх кандидатів у Президенти, проте лідерами по кількості учасників семінарів виявились спостерігачі від Ющенка, Януковича, Мороза і Симоненка.

Саме від цих кандидатів виборчі комісії зареєстрували найбільшу кількість офіційних спостерігачів на сьогоднішній день, а всього в Україні за даними Центральної виборчої комісії станом на 26 жовтня було зареєстровано біля 120 тисяч спостерігачів.

Нажаль більшість виборчих команд кандидатів через насичений графік кампанії, із запізненням почали процес підготовки спостерігачів. Так, наприклад, така важлива стадія виборчого процесу як початок роботи дільничних виборчих комісій фактично залишилась поза увагою спостерігачів.

Семінари проводилися в рамках проекту „Навчання офіційних спостерігачів у виборах Президента України 2004 року”, який реалізується Центром за підтримки Міжнародного республіканського інституту. Проект виконувався на території АР Крим, м. Севастополя, Донецької, Закарпатської, Кіровоградської, Луганської, Одеської, Харківської, Чернівецької та Хмельницької областей.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: