Публікація

Громадські слухання та форум щодо проекту Закону України “Про моніторинг телекомунікацій”

26 листопада відбудуться громадські слухання проекту Закону України “Про моніторинг телекомунікацій”. Вже зараз працює форум, на якому обговорюється цей законопроект.

Міжнародна громадська організація “Інтерньюз-Україна” проводить громадські слухання проекту в Залі презентацій “Українського дому” (м. Київ, вул. Хрещатик, 2).

Проект розроблено Службою Безпеки України на виконання Указу Президента України №1193 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 31 жовтня 2001 року “Про заходи щодо вдосконалення державної інформаційної політики та забезпечення інформаційної безпеки України”.

Проект становить пряму загрозу правам людини, встановлюючи не контрольовану систему стеження за людьми.

До участі в громадських слуханнях запрошені: народні депутати – члени комітетів з питань: будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку; свободи слова та інформації; забезпечення правоохоронної діяльності та інших комітетів Верховної Ради України; представники СБУ, РНБОУ, Держкомзв’язку та інших органів виконавчої влади; підприємці та представники бізнес-асоціацій; правозахисники та неурядових організацій; ЗМІ.

Основна мета громадських слухань – обговорення законопроекту “Про моніторинг телекомунікацій”, його актуальності, цілей та завдань, політичних та економічних наслідків його прийняття.

Серед основних питань, що обговорюватимуться під час слухань:

1. Що таке моніторинг. Порівняння європейської практики і основних положень законопроекту;

2. Аналіз способів застосування та ефективності існуючих в світі систем моніторингу: Echelon, Enfopol, СОРМ-2;

3. Законопроект в системі законодавства: відповідність Конституції, а також чинному законодавству

4. Забезпечення балансу між гарантіями захисту прав людини та державної безпеки.

Висловити свою думку щодо цих та інших питань щодо моніторингу телекомунікацій, а також надати зауваження до законопроекту можна на форумі, який вже працює

Всі робочі матеріали щодо підготовки слухань, коментарі та аналітику щодо законопроекту можна знайти на сторінці http://gipi.internews.ua/ukr/monitoring/.

З усіх питань щодо громадських слухань законопроекту “Про моніторинг телекомунікацій” звертайтеся до представників проекту GIPI: Марії Шкарлат, Олени Кітайгородської, тел./факс: 044 458-4440, [email protected].

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: