Публікація

Експерти та громадські активісти Кіровоградщини виступили проти радіації в школах

26 листопада, в приміщенні обласної наукової бібліотеки імені Д. Чижевського відбулося засідання круглого столу «Радіаційні ризики для дітей Кіровоградщини».

Захід організували громадські організації «Територія успіху» та Кіровоградський місцевий осередок Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86». Серед учасників обговорення — місцеві екоактивісти, представники громадськості, Держсанепідслужби області, ЗМІ, органів місцевого самоврядування в галузі освіти, охорони здоров’я та екології. Приводом для зібрання стало оприлюднення Держсанепідслужбою в області результатів моніторингу чистоти повітря у громадських приміщеннях та джерелах водопостачання Кіровоградщини щодо забруднення радоном-222.

DSC08470

Серед спікерів виступила юрист громадської приймальні ГО “Територія успіху” (УГСПЛ) Олена Гурба. У своїй презентації вона окреслила головні законодавчі норми, що гарантують забезпечення здоров’я дитини державними органами.

Матеріали круглого столу (презентації учасників, лист ГУ Держсанепідслужби Кіровоградської області про виконання комплексної програми та інтерактивна карта забруднень шкіл і ДВП), а також проект рекомендацій доступні за посиланням.

36fe4ff1-5263-426a-a4d5-7c283afcf706

DSC08372

DSC08450

джерело: офіційний сайт  ГО “Територія успіху”

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: