Публікація

Громадська організація Донецький меморіал шукає партнерів

Громадська  правозахисна організація «Донецький Меморіал» чотири роки поспіль готує щорічну Доповідь про дотримання прав ув’язнених. Доповідь містить огляд змін у діяльності кримінально-виконавчої системи України, які сталися протягом 2008 року. В ній наведена статистична інформація, яка відображає стан діяльності системи у 2008 році, надана інформація про взаємодію громадських організацій та установ виконання покарань. Тільки двічі ми отримували для підготовки Доповіді спеціальне фінансування. Тим не менше, ми намагались не порушувати традиції щорічного видання Доповіді. Тексти цих Доповідей є на сайті «Тюремний портал» у розділі «Видання», зокрема

 За  2006 –    http://www.ukrprison.org.ua/index.php?id=1216007354

 за  2007 –   http://www.ukrprison.org.ua/index.php?id=1208872759

 за  2008 –    http://www.ukrprison.org.ua/index.php?id=1243260521 

 Цього року, не зважаючи на відсутність спеціального фінансування, у колектива «Донецького Меморіалу» є велике бажання продовжити традицію. Як завжди, ми маємо певний набір фактів та інформації за минулий рік.

 Проте ми вважаємо бажаним та важливим відобразити  у Доповіді за 2009 рік досвід та рекомендації інших неурядових організацій, зокрема, Вашої організації.

 У зв’язку з цим просимо Вас  повідомити у обсязі, який вважатимете за доцільний, наступну інформацію:

    – факти  порушень прав людини у кримінально-виконавчій  системі (як засуджених, так і  персоналу установ виконання  покарань)

  • приклади поновлення  порушених прав ув’язнених або персоналу установ ( в першу чергу окремо – за участю Вашої організації)
  • зміст відповідей державних структур на Ваші запити, зокрема щодо порушених прав людини у кримінально-виконавчій системі (зразки 3-5 запитів та відповідей на них)
  • будь-яку статистичну або узагальнюючу інформацію щодо дотримання прав людини у кримінально-виконавчій системі
  • висновки та результати досліджень, виконаних Вашою організацією у сфері дотримання прав людини
  • Ваші пропозиції для департаменту та інших державних структур (прокуратура, міліція, Верховна Рада, Кабінет Міністрів України, Уповноважений з прав людини, органи місцевого самоврядування тощо) щодо поліпшення стану з дотриманням прав людини у кримінально-виконавчій системі
  • Ваша оцінка стану дотримання прав людини у кримінально-виконавчій системі у 2009 році 
  • Ваша оцінка змін у кримінально-виконавчій системі у 2009 році


 

 Будемо  щиро вдячні, якщо Ви зможете надіслати  свої відповіді за електронною адресою e-mail  [email protected]  

 Якщо  Ви не маєте що повідомити з запропонованих питань – прохання також про це дати взнаки. 

 Ми  готові надати Вам примірник майбутньої Доповіді-2009. Проте якщо Вам буде потрібно більше примірників Доповіді – прохання вказати кількість примірників, яку б Ви хотіли отримати. При визначенні накладу ми намагатимемось врахувати Ваші побажання. 

 З будь-яких питань щодо надання запитуваної інформації можете звертатись до мене – Букалова Олександра за   тел.  067-907-06-49;  099-709-56-79; e-mail  [email protected]  
 

З повагою

Олександр Букалов 

голова ради «Донецького Меморіалу»

голова Пенітенціарного Товариства України

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: