Публікація

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів здійснює тиск на членів громадської організації?

 

Голові Вищої кваліфікаційної

комісії суддів України

Самсіну І. Л.

 

Відкритий лист Голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів

України щодо утискання свободи слова та право на свободу об’єднання 

 

Перш за все, дозвольте виказати повагу Вам та Вашій діяльності на посаді голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, на шляху встановлення в Україні сучасного високо кваліфікаційного незалежного правосуддя.

27 лютого 2012 року у газеті «Правосуддя України» №7-8 (2012) було опубліковано статтю за моїм авторством «ВККС – сумнівні переведення суддів?», де я об’єктивно оцінила рішення очолюваної Вами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відносно незаконного переведення чотирьох новопризначених суддів до інших судів (до міста Києва).

Враховуючи факт великої уваги до обговорення поточних проблем правосуддя України в рамках діяльності нашої організації, під час комунікації між членам Наглядової ради та Правління, а також з журналістами, стало відомо що вищезазначена публікація викликала у Вас досить агресивну реакцію, а також призвела до спонтанних дій, що не узгоджуються з посадою, яку Ви займаєте та Вашим статусом судді Верховного Суду України. Зокрема, мова йде про те, що Ви, як мені стало відомо, здійснюєте тиск на членів Наглядової ради та Правління ВГО «Судова Асоціація України «Фундація сприяння правосуддю», яку я очолюю і яка є засновником газети «Правосуддя України», з метою вмовити їх відмовитися від участі в організації.

Хочу звернути увагу, що стаття 34 Конституції України гарантує  кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, що є найвищою демократичною цінністю в державі, на чому багато разів наголошував Президент України В. Янукович. Тому, якщо на Вашу думку у зазначеному матеріалі наявні висловлювання, що, ображають Вашу честь та гідність, то чинне законодавство передбачає процесуальний порядок вирішення зазначених питань. Також, чинна Конституція та закони України забороняють втручання у діяльність об’єднань громадян, а також переслідування членів громадських організацій за особисті переконання та належність до них. Хочу зауважити, що згідно до чинного Закону України «Про судоустрій та статус суддів» професійні судді, як громадяни мають право входити до складу будь-яких об’єднань громадян, окрім політичних партій. Я особисто маю право на висловлювання своїх переконань, своєї думки і слова, зокрема щодо неефективної діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та порушень, які здійснюються під час її діяльності.

Тому прошу Вас, шановний Ігорю Леоновичу, припинити подібні не правові засоби порушення громадянських прав членів нашої організації та почати дотримуватися чинного законодавства в рамках виконання своїх повноважень. У разі наявності питань щодо мене, як автора статті про діяльність Вищої кваліфікаційної комісії України, Ви можете звернутися безпосередньо до мене або до суду за своїх захистом прав.

Контактний телефон (063) 222-78-22

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: