Публікація

Хмельницькі юристи допомогли переселенці з Севастополя стягнути заборгованість за соцвиплатами

До громадської приймальні УГСПЛ у Хмельницькому, що діє на базі ХОГО “Подільська правова ліга”, звернулася переселенка з Севастополя із проблемою щодо стягнення заборгованості по соціальним виплатам за період з березня по червень 2014 року. 

До квітня 2014 року жінка проживала в місті Севастополі та була одержувачем державної допомоги в зв’язку з народженням другої дитини. З березня 2014 року, в зв’язку з проблемами у роботі банківських установ в АР Крим та Севастополі, виплата державної допомоги мала здійснюватися через поштове відділення за останнім місцем проживання.

В квітні 2014 року жінка разом з дітьми переїхала до міста Хмельницького і виплати не отримала. У виплатах за період з березня по червень 2014 року Управлінням соціального захисту населення було відмовлено, із посиланням на лист УСЗН Нахімовського району ГУСЗННа першому етапі юридичної допомоги було складене відповідне письмове звернення до УПСЗН Хмельницької РДА щодо погашення заборгованості по соціальним виплатам з нормативним обґрунтуванням (ст. 9 «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України») та додаванням підтверджуючих документів (листування з Державним підприємством «Укрпошта»). 

Орган соціального захисту населення відмовив у виплаті суми державної соціальної допомоги за період березень-червень 2014 року, у зв’язку з тим, що «відповідно до наказу від 19.09.2006 №345 «Про затвердження Інструкції щодо порядку оформлення і ведення особових справ отримувачів усіх видів соціальної допомоги» продовження виплати всіх видів соціальної допомоги здійснюється на основі довідки-атестата та довідки про призначену та виплачену протягом останніх 6-ти місяців соціальну допомогу. Оскільки відповідно до довідки-атестата, наданої управлінням праці та соціального захисту населення Нахімовської районної державної адміністрації м. Севастополя, Вам виплачено державної соціальної допомоги по 30.06.2015 року включно, підстав для виплати державних соціальних допомог за період березень-червень 2014 року, згідно чинного законодавства, немає»

Юрист громадської приймаллні УГСПЛ в м. Хмельницькому Роман Рачок підготував адміністративний позов до Хмельницького міськрайонного суду про визнання протиправними дій суб’єкта владних повноважень. Позов було задоволено і відповідна постанова суду набрала законної сили.

 


Допомога внутрішньо переміщеним особам надається за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та представництва Данської Ради у справах біженців, на території ряда областей України, в тому числі Хмельницької, у рамках проекту “Юридична підтримка ВПО та постраждалому від конфлікту населенню в Україні”.

Нагадуємо, що юристами громадської приймальні УГСПЛ у м. Хмельницькому щотижня здійснюються виїзні консультування внутрішньо переміщених осіб. Якщо у Вас виникли питання юридичного характеру, звертайтесь за адресою –  пров. Пушкіна, 1, м. Хмельницький, тел. (0382) 72-01-95.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: