Публікація

Генеральна прокуратура дала свою відповідь стосовно справи Івана Кейвана – умила руки

Посадові особи Генпрокуратури просто «відфутболили» скаргу, що надсилалась на дії прокуратури Івано-Франківської області до…. Прокуратури Івано-Франківської області!!

В Генеральній прокуратурі поступили в стилі прокуратора Понтія Пілата – «умили руки». Мовляв, розбирайтесь самі зі своїми проблемами на місцях. Самі себе карайте чи виправдовуйте.


Нагадаємо, що мова йде про нещасний випадок, який стався ще 6 червня 2004 року з 9-річним Іваном Кейваном у селі Підпечери Тисменицького району Івано-Франківської області на трансформаторній підстанції 35/10 кВ (власник – ВАТ «Прикарпаття-обленерго»), що є об’єктом підвищеної небезпеки.

Безпосередньо в охоронній зоні функціонував «стихійний» дитячий футбольний майданчик. Вхід на територію підстанції всупереч усім вимогам техніки безпеки був вільний (хвіртка була незамкнена). І коли м’яч залетів на територію підстанції (як це було багато разів і до нещасного випадку) – хлопець зайшов на територію підстанції і був уражений високовольтним струмом.

В результаті нещасного випадку Іван Кейван отримав опіки 80% поверхні тіла.

Виходячи з інформації, яка біла надана УГСПЛ родичем постраждалого – його дідусем Кейваном Василем Івановичем – за цим фактом не було проведено не тільки ретельного розслідування, а навпаки – дев’ятирічного хлопця Івана Кейвана звинуватили у незаконному проникненні на територію об’єкта підвищеної небезпеки. Посадові особи не вбачають своєї вини і досі стверджують, що нещасний випадок стався з вини виключно дитини.

До цього часу прокуратура жодним чином не відреагувала на звернення родичів потерпілого.


Детальніше про матеріали справи ви можете прочитати тут:

/index.php?id=1201010278

/index.php?id=1201010525

/index.php?id=1202126121

УГСПЛ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: