Публікація

Харківська правозахисна група виграла в України ще 2 справи в Європейському суді

Європейський суд з прав людини зобов’язав Україну виплатити 800 євро компенсації морального збитку 26-річному жителю Харкова Денису Корнєву за порушення в ході судового розгляду справи проти нього, інформує Харківська правіозахисна група.

Відповідне рішення суд прийняв 21 жовтня.

Корнєв був заарештований у травні 2003 року за підозрою в постачаннях наркотиків. Він скаржився на те, що утримувався під вартою протягом 8 днів, перш ніж з’явитися перед судом для обрання запобіжного заходу.

Також він скаржився на те, що в ході судового розгляду був позбавлений права брати участь у допиті головного свідка у справі проти нього.

Крім того, до Європейського суду з прав людини звернулася мати Корнєва – 59-річна мешканка Харкова Лариса Карпенко, яка була визнана винною у неповазі до суду і засуджена до адміністративного арешту на 15 діб, пізніше заміненого штрафом.

Вона скаржилася на те, що їй не представили досить часу для підготовки до захисту, тим самим порушивши її право на справедливий судовий розгляд.

Суд визнав порушення цього права заявниці, проте не призначив суми моральної компенсації, обмежившись зобов’язанням Україні виплатити 2 тис. євро загальних судових витрат.

Справи були підтримані Фондом захисту жертв катувань Харківської правозахисної групи

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: