Публікація

Фінальний день Міжнародної конференції з пост-конфліктного правосуддя

Сьогодні завершилась Міжнародна конференція «Пост-конфліктне правосуддя в Україні»

Протягом двох днів експерти з різних країн обговорювали використання механізмів пост-конфліктного правосуддя для «гібридних» збройних конфліктів, комісії зі встановлення істини, процес пост-конфліктного примирення, втілення стандартів міжнародного права в галузі прав людини і міжнародного гуманітарного права під час і після збройного конфлікту та інші актуальні для України питання.

DSC_9500

Ключовою подією дня став виступ Олбі Закса, колишнього судді конституційного суду Південної Африки та борця з апартеїдом. Пан Закс росповів про досвід транзитивного правосуддя в Південній Африці та Кенії. Модератором зустрічі з ним була суддя Європейського суду з прав людини Ганна Юдківська.

DSC_9543
Колишній суддя конституційного суду Південної Африки Олбі Закс

У рамках програми конференції відбулась пленарна сесія “Позитивні зобов’язання держави за міжнародним кримінальним правом”.

DSC_9528
Марко Мілановіч, модератор пленарної сесії

Майстер-класи Конференції стосувались питань відповідальності за порушення міжнародного гуманітарної права, а також ЄСПЛ та інших міжнародних інституцій прав людини.

DSC_9591

DSC_9566
Обговорення присвячене тотальній безкарності в зоні АТО

DSC_9521

DSC_9472

Для Української Гельсінської спілки з прав людини велика честь співпрацювати з міжнародними фахівцями такого рівня. Ми сподіваємось, що інтелектуальний доробок цієї конференції закладе основу до створення рецептів пост-конфліктного правосуддя в Україні, яке, ми віримо, чекає на нас дуже скоро. Ми дуже вдячні наших колегам-співорганізаторам, Європейському товариству міжнародного права та Українській асоціації міжнародного права, а також усім шановним гостям заходу, і, звичайно, Агентству США з міжнародного розвитку (USAID), за чиєї підтримки ця конференція стала можливою.

DSC_9660
Микола Гнатовський, Аркадій Бущенко, Ганна Юдківська, Іван Ліщина, Марко Міланович
DSC_9682
Організаційний комітет Української Гельсінської спілки з прав людини

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: