Публікація

Європейський суд зобов’язав Україну реформувати систему перегляду довічного ув’язнення: експерти дали пояснення

Європейський суд з прав людини 12 березня прийняв рішення у справі довічно засудженого українця Володимира Пєтухова. ЄСПЛ рішуче засудив практику довічних вироків, оскільки «в Україні немає реалістичної перспективи звільнення від цього покарання». 

13 березня в приміщенні інформаційного агентства «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбулася прес-конференція на тему: «Європейський суд зобов’язав Україну реформувати систему перегляду довічного ув’язнення».

Запрошені гості: Михайло Тарахкало, директор Центру Стратегічних судових справ УГСПЛ; Віталій Лебідь, юрист Центру Стратегічних судових справ УГСПЛ; Олександр Павліченко, виконавчий директор УГСПЛ; Ірина Бойкова, адвокат Володимира Пєтухова.

12 березня ЄСПЛ прийняв рішення у справі «Пєтухов проти України (№2)». Європейський суд постановив, що сьогодні кожен довічно ув’язнений страждає, не маючи «права на надію» колись вийти на свободу. Існуюча система президентського помилування не є ні прозорою, ні передбачуваною. В’язні не знають, що їм потрібно зробити, щоб сподіватися на звільнення.

Таким чином Україна відповідальна за нелюдське поводження з кожним в’язнем-довічником. Система потребує реформ. Рішення є унікальним, оскільки ЄСПЛ прямо зобов’язав Україну реформувати систему перегляду довічного ув’язнення. Суд допускає подібні втручання у внутрішні справи країн вкрай рідко і лише при системних та кричущих порушеннях прав людини.

Володимира Пєтухова в Європейському суді (ЄСПЛ) представляли юристи Української Гельсінської Спілки з прав людини. На інформаційному заході адвокати та юристи Української Гельсінської спілки з прав людини поділилися досвідом щодо цього судового процесу.

#ачотамвпресцентріглавкома 13 березня 2019 в прес-центрі Главкому прес-конференція на тему: «Європейський суд зобов’язав Україну реформувати систему перегляду довічного ув’язнення». Запрошені гості: Михайло Тарахкало, директор Центру Стратегічних судових справ УГСПЛ; Віталія Лебідь, юрист Центру Стратегічних судових справ УГСПЛ; Олена Проценко, юрист Центру Стратегічних судових справ УГСПЛ; Ірина Бойкова, адвокат Володимира Пєтухова. 12 березня 2019 року ЄСПЛ прийняв рішення у справі «Пєтухов проти України (№2)». Європейський суд постановив, що сьогодні кожен довічно ув’язнений страждає, не маючи «права на надію» колись вийти на свободу. Існуюча система президентського помилування не є ні прозорою, ні передбачуваною. В’язні не знають, що їм потрібно зробити, щоб сподіватися на звільнення. Таким чином Україна відповідальна за нелюдське поводження з кожним в’язнем-довічником. Система потребує реформ. Рішення є унікальним, оскільки ЄСПЛ прямо зобов’язав Україну реформувати систему перегляду довічного ув’язнення. Суд допускає подібні втручання у внутрішні справи країн вкрай рідко і лише при системних та кричущих порушеннях прав людини. Володимира Пєтухова в Європейському суді (ЄСПЛ) представляли юристи Української Гельсінської Спілки з прав людини. На інформаційному заході адвокати та юристи Української Гельсінської спілки з прав людини поділяться досвідом щодо цього судового процесу.

Gepostet von Главком am Mittwoch, 13. März 2019

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: