Публікація

Європейський суд: українські міліціонери незаконно забрали кров у підозрюваного

Україну визнали винною в порушенні права на справедливий суд та права на приватність. Цього разу жертвою українського правосуддя став Юрій Волков, якого звинувачували у вбивстві.

Аби довести причетність підозрюваного до вчинення злочину, євпаторійські правоохоронці з порушенням всіх норм та стандартів взяли у нього зразок крові з вени. При чому відбір крові робив не медичний працівник, а звичайний слідчий.

Європейський суд з прав людини визнав порушення права на приватність та відсутність належного реагування на цей факт національних судів та суддів.

Також в рішенні міжнародного суду зазначається, що правоохоронцями було порушене право пана Волкова не свідчити проти себе та право на доступ до адвоката.

За бездіяльність вітчизняних служителів Феміди у випадку порушень прав людини українським платникам податків доведеться сплатити понад 6 тисяч євро.

Юрія Волкова в Європейському суді з прав людини представляв Михайло Тарахкало, директор зі стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: