Публікація

Європейський суд: Україна не виконує рішення власних судів

Сьогодні Європейський суд з прав людини черговий раз визнав порушення Україною права особи на справедливий суд та права власності по справах, що стосувалися невиконання рішень національних судів щодо повернення заборгованих їм зарплат.

У справі Кацюк проти України (заява № 58928/00), суд визнав порушення вказаних прав особи і присудив заявнику 3 тисячі Євро за завдані збитки та 427 Євро, як відшкодування витрат по справі, за невиконання рішення українського суду. По цій справі, підприємство з державною часткою власності заборгувало працівнику зарплату, проте з-за мораторію на банкрутство таких підприємств виконати таке рішення просто неможливо. Тобто, ситуація просто заморожується на невизначений час. РУПОР вже писав про цю проблему раніше.

У другій справі Вараніца проти України (заява № 14397/02) суд також визнав порушення права на справедливий процес та права власності з-за суттєвої затримки у виконанні судового рішення (3 роки та 8 місяців) щодо такого ж підприємства-банкрута з державною часткою власності. Європейський суд присудив заявнику 761 Євро за нанесені цим витрати.

Володимир Яворський,

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: