Публікація

Європейські правові стандарти – в українську практику

У серпні 2004 року регіональним благодійним фондом „Резонанс” (м. Львів) за підтримки Міжнародного фонду „Відродження” розпочато реалізацію проекту „Впровадження європейських стандартів права на безперешкодне володіння своїм майном в судову практику України”.

Метою проекту є сприяння впровадженню європейських стандартів прав людини з питань безперешкодного користування своїм майном в судову практику України.

Проект передбачає проведення просвітницьких заходів для суддів з питань застосування ст. 1 Протоколу № 1 Європейської Конвенції про захист прав людини та основних свобод, ініціювання та супроводження стратегічних судових справ з питань захисту права мирно володіти своїм майном.

В межах проекту передбачається проаналізувати відповідність українського законодавства в сфері безперешкодного користування майном практиці Європейського Суду з прав людини; підвищити рівень обізнаності суддів, адвокатів, юристів громадських організацій про практику Європейського Суду з прав людини з питань захисту права на безперешкодне користування майном та про практику amicus curiae; забезпечити суддів місцевих судів, адвокатів, юристів громадських організацій матеріалами для подальшої роботи в даній сфері відповідно до європейських стандартів; сприяти зацікавленню громадських організацій до участі в судових процесах у ролі amicus curiae.

В рамках проекту буде проведено аналіз практики Європейського Суду з прав людини по статті 1 Протоколу № 1 до Європейської Конвенції прав людини та українського законодавства на предмет дотримання права на мирне користування своїм майном, проведено просвітницький семінар для суддів та адвокатів та юристів громадських організацій, видано друковані матеріали.

Контактна адреса: [email protected]

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: