Публікація

Євроінтергація в електронному форматі

Сьогодні в інформаційному агенстві УНІАН відбулася презентація першого номера інформаційно-анатітичного тижневика „УНІАН-Євроінтеграція”, випуск якого здійснюється за фінансової та експертної підтримкм Міжнародного фонду „Відродження”.

Інформація тижневика буде розміщуватися у відкритому доступі на сайті УНІАН щочетверга, а також розсилатиметься великій кількості ЗМІ та представникам української влади.

Кожен випуск міститиме інформаційні та аналітичні матеріали щодо динаміки процесів між Україною та структурами Європейського союзу, рішення Європейської комісії, заяви Європарламенту, позиції європейських політиків та чиновників щодо європейських перспектив України.

За словами видавців „Євроінтеграції”, проект має на меті задовольнити потребу в інформуванні українського суспільства щодо пріоритетів зовнішньополітичного курсу керівництва України на європейську інтеграцію, поглиблення відносин України та ЄС, а також усіх процесів, пов’язаних із поступом на цьому шляху.

За словами Євгена Бистрицького, виконавчого директора МФ „Відродження” серед іншого передбачається висвітлення інформації про переваги і недоліки процесу Євроінтеграції для інших країн, як переживають цей процес різні верстви населення. Окрім того, на думку Євгена Бистрицького, необхідно зробити наголос на ролі у процесі поступу до Європейського союзу громадянського суспільства, зокрема, взаємодії громадських організацій із органами влади.

На думку Олександра Дергачова, відомого українського політолога, тижневик покликаний говорити про те, „навіщо ми йдемо в Європу”, як стати європейцями і при цьому залишитись українцями.

Як зазначила головний редактор випуску „УНІАН-Євроінтеграція” Альбіна Трубенкова, жодна країна на шляху до інтеграції у Європу не обходилася без потужної інформаційної кампанії. Не обійтися тепер без цього й Україні.

Олена Голюк,

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: