Публікація

Енвер Джуліман презентував у Києві книгу «Примирення: вказівники вздовж шляху»

Презентація відбулась 22 червня 2018 року. Її організували Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини» та Норвезький Гельсінський комітет

Енвер Джуліман – керівник департаменту з питань освіти в галузі прав людини та миру Норвезького Гельсінського комітету. Він має досвід роботи в галузях освіти, миробудівництва та прав людини у Норвегії, Україні, Білорусі, Російській Федерації, Північному та Південному Кавказі, та на Західних Балканах. Він є одним із засновників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та активно сприяє її розвитку. У 1993 році він приїхав до Норвегії як біженець з Боснії та Герцеговини, де був свідком та жертвою кровопролитної війни.

Його книга «Примирення: вказівники вздовж шляху» розповідає про те, як ставитися до історії і як її інтерпретувати. Головне її питання – яку позицію зайняти щодо ближніх: і до сусіда за дверима поруч, і до того, що живе на іншій стороні дороги. Книга містить важливе нагадування про відповідальність, яку повинні розділяти усі. Джуліман звертається до таких «зберігачів» миру в суспільстві, як політики, релігійні лідери, художники, журналісти, ветерани війни, правозахисники, вчені і вчителі, нагадуючи їм про відповідальність у сфері примирення.

Енвер Джуліман

У Києві правозахисник розповів про власний досвід та соціальні процеси під час війни у Боснії і Герцеговині та інших регіонах, а також про те, яким чином у цих процесах відбувалось пост-конфліктне врегулювання, зокрема перехідне правосуддя.

Наприкінці презентації виникла активна дискусія зі слухачами, які цікавились думками Енвера Джулімана як щодо конфліктів на Балканах, так і щодо збройного конфлікту на сході України, окупації окремих регіонів Донбасу та кримського півострова. Усі бажаючи могли придбати книгу «Примирення: вказівники вздовж шляху» українською мовою безкоштовно.

Енвер Джуліман розповідає про своє бачення конфлікту в Україні та порівнює Путіна зі Слободаном Мілошевичем

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: