Публікація

Експерти УГСПЛ взяли участь у 40-му ювілейному форумі «Парламентарі за глобальні дії»

Захід відбувся у Києві 16 та 17 листопада. Експерти УГСПЛ висловились на підтримку ратифікації Україною Римського статуту

Протягом двох днів у Києві відбулись ювілейний 40-ий Щорічний форум транснаціональної мережі членів парламентів «Парламентарі за глобальні дії» (Parliamentarians for Global Action) та 10-та Консультативна Асамблея парламентарів за міжнародний кримінальний суд та верховенство права, присвячена тематиці міжнародного правосуддя та верховенства права. В рамках заходу особливу увагу було присвячено питанню діяльності міжнародного кримінального суду, застосуванню його інструментів у подоланні безкарності та притягненні до відповідальності осіб за скоєння воєнних злочинів, злочинів проти людяності, та інших протиправних діянь за міжнародним правом.

Співорганізаторами заходу виступили «Парламентарі за глобальні дії», Верховна Рада України, Комітет з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, Центр Громадянських Свобод.

Віталія Лебідь, Тарас Цимбрівський та Даря Свиридова

Від УГСПЛ у форумі взяли участь Тарас Цимбрівський, керівник програми USAID «Права людини в дії», Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ, Дар’я Свиридова, юристка Спілки, та Віталія Лебідь, юристка Центру стратегічних справ УГСПЛ. Експерти Спілки висловились на підтримку необхідності ратифікації Україною статуту міжнародного кримінального суду.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: