Публікація

Експерти готують дослідження з правосуддя перехідного періоду в Україні

16 вересня в Центральному офісі УГСПЛ відбулась друга робоча зустріч авторського колективу, що працює над дослідженням із застосування правосуддя перехідного періоду в Україні.

25 травня, у рамках дослідження з транзитивного правосуддя в Україні, за підтримки програми USAID «Права людини в дії» Спілка організувала міжнародний круглий стіл «Перспективи застосування правосуддя перехідного періоду в Україні», який об’єднав 50 науковців та представників органів влади, експертів міжнародних та неурядових організацій.

Робоча зустріч була присвячена фіналізації пілотного дослідження та його подальшої презентації громадянському суспільству.

Автори протягом квітня-вересня сформували огляд практик та принципів правосуддя перехідного періоду, а також проаналізували поточну ситуацію в Україні. Окремими напрямками дослідження стали механізми кримінального судочинства та інституційних реформ в умовах збройного конфлікту, питання відшкодування завданої шкоди у найбільш широкому розумінні цього терміну — від матеріальних виплат до заходів психологічної реабілітації.

В результаті авторський колектив очікує випустити не лише друковане видання тексту дослідження, але й провести міжнародний круглий стіл за участю депутатського корпусу та експертів міжнародних організацій. Його ціль — вирішити дискусійні питань стосовно розробки національної моделі правосуддя перехідного періоду.

Даний захід організовано завдяки щедрій підтримці американського народу, наданої черезАгентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту USAID «Права людини в дії», який впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.  

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAIDhttp://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: