Публікація

Експертка УГСПЛ у Військовому інституті: механізми захисту прав людини в ЄСПЛ у контексті збройного конфлікту в Україні

Продовжується двотижневий марафон презентацій діяльності неурядового сектору у сфері подолання наслідків збройного конфлікту

Юристка Центру стратегічних справ УГСПЛ Віталія Лебідь

17 липня 2018 року у рамках марафону юристка Центру стратегічних справ УГСПЛ Віталія Лебідь провела лекцію для юристів ЗСУ у Військовому інституті КНУ ім. Т. Шевченка. Тема лекції – «Механізми захисту прав людини в Європейському суді з прав людини в контексті конфлікту в Україні».

У ході заняття були обговорені питання ролі та значення рішень Європейського суду з прав людини, відповідальності Російської Федерації за порушення прав людини на Сході України, практика суду у справах, пов’язаних із збройними конфліктами та специфіка розгляду таких справ у міжнародному суді.

Також Віталія Лебідь розповіла юристам про напрямки діяльності ЦСС та практичні аспекти роботи з Європейським судом. Зокрема критерії прийнятності заяв, процедура звернення до суду у порядку правила 39 Регламенту Суду та наслідки такого розгляду, виконання рішень Суду. У ході спільної дискусії слухачи підняли такі питання, як доведення відповідальності Росії за порушення у зоні конфлікту, оформлення доказів для Суду, обов’язковість виконання державами рішень Європейського суду та важелі впливу на державу для сприяння виконання рішення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: