Публікація

Експерт УГСПЛ ознайомив поліцейських Донеччини із принципами перехідного правосуддя

25 липня 2018 року у м. Краматорську тематика перехідного правосуддя вперше була презентована правоохоронцям Донецької області

Сталося це завдяки тренінгу «Посилення спроможності поліції Донецької області щодо ефективної діяльності на деокупованих територіях», який організували Харківський інститут соціальних досліджень та Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив.

Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ, як один з тренерів, ознайомив керівників поліцейських підрозділів з основними принципами перехідного правосуддя. Основний акцент при цьому було зроблено на важливості реформування сектору безпеки, оскільки зміни саме в цій сфері виступають однією з гарантій неповторення збройних конфліктів у майбутньому. Виступ Олега Мартиненка був ілюстрований досвідом запровадження перехідного правосуддя на території колишньої Югославії, зокрема – на прикладах реформ національних поліції Хорватії та Боснії і Герцеговини.

Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ

У фокусі уваги учасників тренінгу були процеси демілітаризації та деполітизації поліцейських підрозділів, їх повоєнне навчання в сфері прав людини, роботи з населенням, охорони масових заходів, неконфліктної взаємодії з різними категоріями населення. Поліцейські Донецької області ознайомилися також з комунікаційними вправами, регулярне виконання яких може суттєво підвищити рівень прозорості поліцейської діяльності, а також сприяти встановленню довірчих відносин з місцевими громадами.

Будемо сподіватися, що досвід фахівців УГСПЛ буде корисним ще у трьох прифронтових містах Донецької області, де планується проведення аналогічних тренінгів.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: