Публікація

ЕКСКЛЮЗИВ! Стосовно міліціонерів, які незаконно передали українців до Придністров’я, порушено кримінальну справу

Про це Українську Гельсінську спілку з прав людини повідомила Генеральна прокуратура України. Зокрема в листі ГПУ йдеться про те, що прокуратурою Фрунзівського району Одеської області 07.12.2009 року порушено кримінальну справу за фактом перевищення влади та службових повноважень співробітниками Фрунзівського РВ ГУ МВС України.

Нагадаємо, що 3 грудня цього року Українська Гельсінська спілка провела круглий стіл на тему «Як захистити права людини в Придністров’ї».

Круглий стіл був присвячений ситуації, що сталася в Одеській області. Так, влітку цього року трьох мешканців села Самійлівка Фрунзівського району Одеської області – Ігора Коваля, Романа Готко та Юрія Бондаренко міліціонери місцевого райвідділу міліції без паспортів, нелегально перевели через кордон України з Придністровським регіоном Республіки Молдови, де чоловіків арештували. Як виявилось, українці невинні у злочині, в якому їх підозрювали міліціонери. Але викрадених трьох українських селян судитимуть. Сьогодні вони потерпають від катувань та побоїв у СІЗО Григоріополя, що в Придністров’ї.

Слід зазначити, що Міністерство внутрішніх справ факт порушення закону з боку своїх працівників визнало. До них було застосовано дисциплінарне стягнення, а матеріали передані до прокуратури.

Що ж стосується Фрунзівської прокуратури, то вона ДВІЧІ відмовляла в порушенні кримінальної справи.

Скоріш за все ситуацію змінила присутність на круглому столі представника Генеральної прокуратури Миколи Шикити. В короткому інтерв’ю кореспонденту УГСПЛ пан Шикита пообіцяв доповісти керівництву про ситуацію, що склалася, та забезпечити належне розслідування справи. Як бачимо, результат не забарився.

Тепер ця справа у Генеральної прокуратури під контролем.

Українська Гельсінська спілка з прав людини буде інформувати вас про перебіг подій.



До вашої уваги лист Генеральної прокуратури:

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: