Публікація

Екперти УГСПЛ взяли участь в міжнародній конференції щодо асоціації з ЄС

Правозахисники висвітлили питання правосуддя перехідного періоду.

9-го червня в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася міжнародна науково-практична  конференція «Асоціація з Європейським Союзом: зарубіжний досвід для  України». Захід було проведено за підтримки програми USAID «Права людини в дії».

Подія зібрала близько сотні викладачів, дослідників, аспірантів та студентів, які спеціалізуються на питаннях дотримання прав людини, міжнародного права та розвитку правових механізмів врегулювання збройного конфлікту на сході України.

IMG_3237

У конференції також взяли участь експерти Української Гельсінської спілки з прав людини. Валентина Потапова та Олег Мартиненко висвітлили питання захисту прав людини в умовах збройного конфлікту з позицій імплементації транзитивного правосуддя. Також правозахисники наголосили на важливості подальшої взаємодії Університету з центральним офісом УГСПЛ у сфері практичного стажування студентів та викладачів, успішно апробованого протягом поточного року.

Даний захід організовано завдяки щедрій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту USAID «Права людини в дії», який впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.  

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAIDhttp://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: