Публікація

Двоє кримськотатарських активістів заарештовані в окупованому Криму

21 травня 2018 року двоє кримськотатарських активістів, Едем Смаїлов та Сервер Мустафаєв, були затримані після обшуків у своїх будинках в окупованому Росією Криму

DdtYfgwU8AAemaz
Сервер Мустафаєв та Едем Смаїлов

Згідно із заявою, опублікованою окупаційною “владою”, обидва активісти підозрюються у приналежності до забороненої в Росії організації Хізб-ут Тахрір. Українська Гельсінська спілка з прав людини переконана у політично вмотивованому характері цих справ. Зокрема, через те, що Сервер Мустафаєв є правозахисником та одним із координаторів громадської ініціативи “Кримська солідарність”, створеної для захисту жертв порушень прав людини на півострові. Подробиці про хід подій доступні за посиланням.

УГСПЛ категорично засуджує переслідування активістів в окупованому Криму та вимагає від окупаційної влади негайно припинити порушення прав людини та відпустити незаконно затриманих громадян України. Незабаром буде підготовлена відповідна заява. Сьогодні у Києві, о 16:00, відбудеться прес-брифінг лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова щодо ситуації.

Фото Сервера Мустафаєва – Ілля Тарасов/krymr.org (RFE/RL)
Copyright © 2018 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: