Публікація

“Думайдан” відкрив фотовиставку

Проект “Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах” запустив першу фотовиставку в Києві у “Галереї Дому МК”, за адресою вул. Богдана Хмельницького 57 Б (неподалік метро Університет). Планується показати цю виставку ще у 4-х містах України в жовтні-листопаді цього року: у Львові, Одесі, Івано-Франківську, Харкові та Тернополі. 

Фотовиставка в Києві буде тривати до 7 жовтня. Запрошуємо!

Твори фотовиставки

Відвідувачі виставки побачили кращі фотографії харківського екологічного активіста Олега Перегона, який брав участь у захисті місцевого лісопарку від вирубки перед ЄВРО-2012; фотографії занедбаних парків Тернопільщини екологіста Олександра Степаненка, фотоісторії журналіста Української Гельсінської спілки з прав людини Олега Шинкаренка, активістів Тамари Харчилави, Нінель Суслової та Олександра Чеботарьова про мирні протести на Київщині, серед яких: захист від вирубки орнітологічного заказника місцевого значення «Пірнівський», протести проти ліквідації озера Качине в Дарницькому районі міста Києва та проти вирубки парку «Чорний Гай» в Ірпені.

Відвідувачі фотовиставки
Відвідувачі фотовиставки

Присутні на відкритті екологічні активісти розповіли відвідувачам свої історії захисту природи. Одна із представлених на фото історій: весною 2016 року загострився річний конфлікт щодо озера Качине на Позняках. Забудовник ЖК “Житлоінвестбуд-УКБ” вирішив засипати озеро і побудувати там багатоповерхівку.  Через декілька місяців забудовник звернувся до суду та почав вимагати від екологічних активістів та місцевих мешканцівблизько 200 000 гривень нібито за те, що вони перешкоджали йому засипати озеро.

Після цього команда проекту надала до обговорення своє бачення змін до українського екологічного законодавства. Кожен мав можливість внести до цього документу свої корективи та зауваження. Всі отримані пропозиції будуть обов’язково враховані при формуванні остаточної версії змін.

Тамара Харчилава
Тамара Харчилава

Організатори проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах»: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Міжнародна благодійна організація “Екологія – Право – Людина”, Громадська організація Центр правових та політичних досліджень “СІМ”, Екологічна громадська організація “Зелений Світ”, Громадська організація “Зелений Фронт” закликають всіх небайдужих відвідувати фотовиставку та долучатися до обговорення наших ініціатив.

unnamed-1
Олена Сапожнікова та Аркадій Бущенко
unnamed-2
Учасники обговорення проекту змін до законодавства

Завантажити опис фотовиставки

Завантажити прес-реліз фотовиставки

Проект здійснюється за підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida) та Міністерства закордонних справ Канади (Global affairs Canada).

Фотовиставка «Думайдан – 2016: фотомиті» у Києві проводиться також за підтримки «Галереї Дому МК».

Текст і фото Олега Шинкаренка

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: