Дослідження УГСПЛ: «Практика реалізації прав представників ЛГБТКІ-спільноти у діяльності поліції та інших безпекових інституцій у місцевих громадах» - Українська Гельсінська спілка з прав людини
Повернутись назад

Дослідження УГСПЛ: «Практика реалізації прав представників ЛГБТКІ-спільноти у діяльності поліції та інших безпекових інституцій у місцевих громадах»

Новина

Практика реалізації прав представників ЛГБТКІ-спільноти у діяльності поліції та інших безпекових інституцій у місцевих громадах. Київ – Харків – Запоріжжя – Кривий Ріг (зведені результати пілотного польового моніторингу) [Аналітичний звіт дослідження] / проф. А. Галай.– К.: Українська Гельсінська спілка з прав людини, 2019.– 15 с.

Розробка містить результати пілотування перших в Україні моніторингів реалізації прав представників ЛГБТКІ-спільноти у діяльності поліції та інших безпекових інституцій у місцевих громадах. Пілотні моніторинги проведені у червні-липні 2019 року експертами Української Гельсінської спілки з прав людини у межах проекту «Протидія радикалізму і популізму, захист прав ЛГБТКІ спільноти, організацій та ініціативних груп, що працюють в сфері захисту прав ЛГБТКІ і протидії дискримінації, засобами освітніх та адвокаційних заходів».

Дослідження знаходиться за посиланням.

Монітори: Андрій Кравчук, експерт правозахисного ЛГБТ Центру «Наш світ» – дослідження у Києві та Запоріжжі. Тарас Щербатюк, голова громадської організації «Черкаський правозахисний центр» – дослідження у Харкові та Кривому Розі. Упорядник: Андрій Галай, координатор Місцевого індексу прав людини Української Гельсінської спілки з прав людини.

Керівник проекту: Максим Петров, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

Дослідження здійснено в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.