Публікація

Дослідження ЧПЦ: «90% інтернет-ресурсів органів місцевого самоврядування не містять жодної інформації про пільги для учасників АТО»

Черкаський правозахисний центр презентував дослідження інтернет-ресурсів органів місцевого самоврядування в центральних областях України.

90% Інтернет-ресурсів органів місцевого самоврядування не містять жодної інформації про пільги для учасників АТО. Такі результати моніторингу інформаційної доступності сайтів органів місцевої влади представив ГО «Черкаський правозахисний центр». Це означає, що органи місцевого самоврядування позбавляють права на доступ до інформації категорію осіб, яка на сьогоднішній день потребує додаткового соціального захисту і потребує визнання свого внеску в розвиток нашої держави, її захист та збереження її територіальної цілісності.

Дослідження проводилося з червня по липень 2017 року та охопило 5 областей Центральної України – Черкаську, Чернігівську, Хмельницьку, Вінницьку та Дніпропетровську. Об’єктом моніторингу стали сайти обласних, районних, міських рад та Інтернет-ресурси об’єднаних територіальних громад. З наявних 368 онлайн-ресурсів лише на 42 сайтах є розділ для учасників АТО, проте і там інформація є неповною. Відсутній алгоритм реалізації прав учасників бойових дій. Інформація про цільові місцеві програми для учасників АТО розміщена на 51 сайті, 317 – не мають у відкритому доступі жодних даних.

«На четвертий рік війни органи місцевої влади не спромоглися налагодити на місцевому рівні роботу щодо дотримання прав учасників АТО», – зазначив Тарас Щербатюк, представник ГО «Черкаський правозахисний центр».

Дослідження доступне для ознайомлення на нашому сайті за посиланням.

Представники Громадської організації готові до співпраці з органами місцевої влади задля висвітлення усіх прав та можливих пільг для воїнів АТО».

Черкаський правозахисний центр було створено на базі громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Черкасах.

Дослідження проводилося за підтримки МФ «Відродження» в рамках проекту «Підвищення ефективності політики місцевої влади щодо соціальної адаптації учасників АТО в центральному регіоні (Вінницька, Хмельницька, Чернігівська, Дніпропетровська, Черкаська область).

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: