Публікація

Доповідь про дотримання прав ув’язнених – 2008 (підготовлена організацією «Донецький Меморіал»)

Четверта щорічна Доповідь „Дотримання прав ув’язнених в Україні-2008” підготовлена правозахисною організацією „Донецький Меморіал”. Доповідь містить факти та інформація щодо дотримання прав людини в установах кримінально-виконавчої системи України. Наведена також коротка інформація щодо тримання осіб в органах міліції. В цій Доповіді, як і в попередніх трьох, відображені зміни та події, які відбувалися у сфері дотримання прав ув’язнених протягом 2008 року.

Основними джерелами інформації для Доповіді стала інформація, розміщена на Інтернет-сайті «Тюремний портал», відповіді державних установ за запитами „Донецького Меморіалу”, публікації у ЗМІ, в тому числі в Інтернет-виданнях, результати виконуваних організацією проектів та досліджень, матеріали семінарів та конференцій, окремі листи та звернення громадян, які перебувають в установах системи, та їх родичів.

Підготовка та видання цієї Доповіді стало можливим завдяки фінансовій підтримці Міжнародного фонду «Відродження».

Автори даної Доповіді, як і раніше, не виключають, що деякі наведені факти не мають гарантованого підтвердження, а певні висновки є дискусійними. Автори також сподіваються на розуміння того, що дане дослідження може бути більш охоплюючим та детальним, проте впевнені, що видання даного огляду діяльності кримінально-виконавчої системи країни вданому обсязі є доцільним, виправданим та корисним.

/index.php?id=1241426263

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: