Публікація

Додаткова інформація що стосується заявки Української Гельсінської спілки з прав людини

Додаткова інформація що стосується заявки Української Гельсінської спілки з прав людини

  1. Environment as a cross-cutting theme

Ця Ініціатива буде мати позитивний вплив на навколишнє середовище, оскільки в межах цієї ініціативи планується захист екологічних прав людей, а також моніторинг дотримання цих прав державою.

Місією Української Гельсінської спілки з прав людини є сприяння розвитку гуманного суспільства, що базується на повазі до людського життя, гідності та гармонійних стосунків між людиною, державою і природою через створення платформи для співпраці між членами Спілки та іншими учасниками правозахисного руху.

Як вбачається із місії захист екологічних прав є важливим для діяльності як спілки, так і для окремих її членів . Більш того серед членів Української Гельсінської спілки з прав людини є організації, які виділяють екологічні  права, як один із найважливіших своїх пріоритетів, зокрема екологічно-гуманітарне об’єднання  «Зелений світ».

Слід відмітити, що питання захисту екологічних прав є одним із об’єктів звернень із якими люди звертаються до громадських приймалень  і відповідно отримують правову допомогу по таким питанням.

Крім того, Фонд стратегічних справ має у своєму провадженні декілька стратегічних справ, які пов’язані із захистом екологічних прав, зокрема доступу до екологічної інформації.  Потрібно зазначити, що Фонд Стратегічних справ є частиною національної платформи зі стратегічного судового захисту екологічних прав людини, яку створила громадська організація «Екологія. Людина. Право» (http://epl.org.ua/novini/anons/browse/3/backPid/393/article/5921/ ).

Також ми плануємо що у щорічній доповіді «Права людини в Україні – 2014»  буде розділ який буде присвячений темі  дотримання екологічних прав. Важливо відмітити, що питання екології також відображені у процесі проходження  Україною процедури ООН Універсального періодичного огляду.  І в цьому контексті Українська Гельсінська спілка з прав людини буде сприяти імплементації рекомендацій УПО, які стосуються екологічних прав.

  1. Management

Українська Гельсінська спілка з прав людини має розроблені і впроваджені певні політки і практики, які визначають закупівлі, роботу з кадрами, фінансового менеджменту тощо.  Зокрема, прийняті і впроваджені наступні політики:

  1. Sustainability

Стійкість роботи мережі приймалень забезпечується на системному рівні, шляхом впровадження єдиної електронної системи звернень до приймалень,  забезпечення доступу до бази шаблонів та типових документів,  використанням для роботи приймалень вже розроблених посібників для громадських приймалень щодо правової допомоги,  впровадження єдиних принципів та стандартів роботи  завдяки яким покращується спроможність мережі приймалень.  Крім того,  стійкість роботи мережі приймалень забезпечується проведенням навчання для представників приймалень, яке спрямовано як на зростанням професійного рівня, так і щодо організаційного розвитку самих приймалень.

Підвищена спроможність громадських приймалень веде до підвищення спроможності Фонду стратегічних справ, який через введення стратегічних справ, які приходять із прийомних, може більше впливати на зміну адміністративної  та судової практики та дає відповідний матеріал для впровадження законодавчих змін.

В свою чергу збільшена спроможність Фонду стратегічних справ збільшить можливості для адвокаційних компаній  і впровадження рекомендацій щодо покращення захисту прав людини в Україні.

Все це веде до підвищення стійкості роботи організації починаючи від роботи мережі приймалень і до становлення системних змін щодо захисту прав людини шляхом провадження стратегічних справ та адвокаційних компаній.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: