Публікація

До команди УГСПЛ приєдналися ще дві організації

Українська Гельсінська спілка з прав людини рада вітати в своїй команді дві потужні правозахисні організації з Хмельницького та Луганську.

Луганська обласна громадська організація Східноукраїнський центр громадських ініціатив «Тотальна акція на підтримку прав людини та демократії» (СЦГІ ) була створена у 2003 році.

Місія організації: розвивати та підтримувати здатність українського суспільства відповідати на виклики часу, базуючись на принципах демократії і верховенства права через освіту, адвокацію та дослідницьку діяльність.

З часу заснування СЦГІ реалізував близько 40 проектів місцевого, національного та міжнародного рівня, більшість яких мала виразну правозахисну спрямованість (захист права на інформацію, участь громадян в управлінні державними справами, право на освіту тощо). В останні роки Центр спільно із партнерами успішно здійснював всеукраїнську кампанію за зняття грифів «Для службового користування» і «Таємно» з містобудівної документації.

В даний час СЦГІ працює над проектами пов’язаними із документуванням порушень прав людини на сході України у 2013-2014 рр. та сприяє інституційному розвитку ініціатив, що стали відповіддю громадян на війну та окупацію частини країни.

За словами Володимира Щербаченка, керівника СЦГІ: «Участь у професійних мережах – це реалізації стратегії інституційного розвитку нашої організації.  За рахунок співпраці із УГСПЛ ми розраховуємо зміцнити можливості власної правозахисної роботи, а також прагнемо посилити свій внесок у правозахисний рух».

Хмельницька обласна громадська організація “Подільська правова ліга” створена у 2010 році. Проте, її команда працює у сфері захисту прав людини з січня 2008 року. За цей час  на рахунку організації тисячі наданих безкоштовних юридичних  консультацій соціально незахищеним верствам населення, сотні складених процесуальних документів та виграних справ до яких і долучені Pro bono адвокати.

Керівник організації Андрій Місяць переконаний:УГСПЛ об’єднує одні з найбільш потужних громадських організацій, які стоять на захисті не порушення прав людини та  надають  реальну допомогу людям, які не в змозі самостійно захистити свої права. Саме тому нам важливо стати частиною цієї потужної команди, щоб продовжувати свою нелегку роботу заради суспільства та благополуччя нашого народу та держави в цілому“.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: