Публікація

Для Канади найважливіше, щоб президентські вибори в Україні були чесними і справедливими

Вчора Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк зустрівся з делегацією Парламенту Канади та Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ендрю Робінсоном.

Під час зустрічі було обговорено підсумки першого туру виборів Президента України і ситуація напередодні другого туру. На початку зустрічі Посол подякував за можливість організації зустрічі і повідомив, що канадські парламентарії приїхали для вивчення ситуації, яка склалася в Україні напередодні другого туру президентських виборів.

За словами Е.Робінсона, Канада вважає, що вибори Президента України є надзвичайно важливими і мають пройти чесно і прозоро.

В свою чергу, А.Мартинюк висловив солідарність з оцінкою особливої важливості президентських виборів, необхідністю дотримання демократичних стандартів і прозорості під час виборчої кампанії. Він запевнив, що всі керівники нашої держави зацікавлені у чесності і прозорості виборів.

За словами А.Мартинюка, до позитивів першого туру можна, зокрема, віднести те, що “не були реалізовані найгірші сценарії” і не відбулося “жодних соціальних заворушень”. Він зазначив, що в організації першого туру виборів були певні недоліки. Найголовнішою проблемою, сказав А.Мартинюк, були порушення при складанні списків виборців. При цьому Перший заступник Голови Верховної Ради України висловив сподівання, що ці недоліки будуть виправлені до другого туру виборів.

Серед інших проблем А.Мартинюк назвав порушення під час голосування за відкріпними талонами. Він висловив сподівання, що до виборчого законодавства будуть внесені відповідні зміни, аби уникнути повторного голосування за відкріпними талонами.

А.Мартинюк поінформував про деякі аспекти нинішнього етапу виборчої кампанії. Зокрема, він зазначив, що зараз шанси двох кандидатів є приблизно рівними. На жаль, зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України, з урахуванням електоральної ситуації і неоднорідності суспільства в Україні немає загальнонаціонального лідера. Тому, сказав він, всі члени українського парламенту “бачать своє головне завдання у тому, щоб примирити суспільство після виборів”, “докласти всіх зусиль, щоб Україна і надалі активно розвивалася у демократичному напрямку, і зацікавлені у створенні єдиної монолітної нації”.

Канадські парламентарії зазначали, що для Канади дуже важливо, щоб ці вибори в Україні були чесними і справедливими, і висловили готовність допомогти Україні під час “таких великих економічних і політичних зрушень”.

Відмітивши низку проблем, які існували під час першого туру виборів, канадські парламентарії, разом з тим, заявили, що “достатньо оптимістично” ставляться до другого туру.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: