Публікація

Дев’яту премію ОБСЄ „Журналістика та Демократія” отримав Комітет Захисту Журналістів

Президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Брюс Жорж оголосив сьогодні, що Комітет Захисту Журналістів (неурядова організація, що знаходиться у США) отримав дев’яту премію ОБСЄ „Журналістика та Демократія”.

„Вручення цієї нагороди Комітету Захисту Журналістів – це, перш за все, заява підтримки відважним професійним організаціям, що захищають право журналістів подавати новини без страху бути репресованими,” – сказав Брюс Жорж. Також він зазначив, що премія буде урочисто передана 19 лютого 2004 року на зимовій сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

Комітет Захисту Журналістів – неприбуткова, не політична організація, дії якої спрямовані на глобальний захист свободи преси. Він був заснований у 1981 році у США. Зараз комітет працює більше ніж в 120 країнах, більшість з яких знаходяться під тиском репресивних режимів, стані громадянської війни чи інших проблем, що обмежують свободу преси.

Ця премія у розмірі 20 тисяч доларів вручається щорічно Парламентською Асамблеєю ОБСЄ журналістам, організаціям журналістів, що працюють для утвердження принципів вільної журналістики, які були проголошені Будапештською Декларацією ОБСЄ 1994 року. Премія була утворена в 1996 році на прохання представника ОБСЄ з питань свободи медіа.

Раніше цю премію отримували: Адам Мічнік ( у 1996 році), організація „Репортери без кордонів (1997), Тімоті Гартон Еш (1998), Крістін Аманпоур (1999), Андрій Бабітський (2000), посмертно Георгію Гонгадзе та Хосе Луісу Лопе де Лакалле (2001). В минулому році премія була поділена між Фрідріхом Ортером та Павлом Шереметом, а цього року премію отримала Анна Політковськая.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: