Публікація

Десять перемог в Європейському суді за два тижні від юристів УГСПЛ

Юристи Української Гельсінської спілки з прав людини здобули ще шість перемог в Європейському суді з прав людини за тиждень. Розгляд справ відбувся 20 та 22 вересня. 

Позитивні рішення отримали у таких справах:

  1. «Надточний проти України»  

Справа стосується незаконного та непропорційного позбавлення власності заявника. Заявниця скаржилася, що її позбавили землі без законних підстав, оскільки на ній не було зведено житлового будинку і що їй не було виплачено жодної компенсації, хоча її позбавили землі з вини органів влади.

  1. «Молчанов проти України» 

Справа стосується скарг заявника про те, що його тримання під вартою було свавільним і необґрунтованим, і що він не отримав компенсації за своє тримання під вартою.

  1. «Генеральний будівельний менеджмент проти України» 

Компанія-заявник скаржилася на те, що національні суди скасували два остаточні рішення, винесені на її користь після закінчення строку для подання апеляції, в порушення принципу правової визначеності.

  1. «Меліксетян проти України»

Ця справа стосується тверджень про те, що заявника катували поліцейські, його скарга не була належним чином розслідувана та не було ефективних засобів правового захисту щодо цієї скарги.

  1. «Пономаренко проти України»

Заява стосується тривалого провадження в національних судах. Заявниця від 2017 року просила  національні суди ухвалити рішення про те, щоб троє її дітей (2004, 2006 і 2011 років народження) проживали з нею в Німеччині, і чекала на завершення розгляду більше трьох років.

  1. «Кулаєв та інші проти України»

Справа стосується жорстокого поводження з боку міліції, про що стверджували усі заявники, жорстоке поводження з боку наглядача в ізоляторі тимчасового тримання (перший заявник), відсутність ефективного розслідування звинувачень у жорстокому поводженні, незаконного позбавлення волі, проникнення та обшуку житла заявників та контролю за їх листуванням під вартою.

Нагадаємо, що тижнем раніше УГСПЛ отримала чотири перемоги у справах в ЄСПЛ. Таким чином, новий сезон розгляду справ в Європейському суді з прав людини вже налічує 10 перемог від юристів Української Гельсінської спілки з прав людини. 

Якщо бажаєте долучитися до нашої команди як юрист, то Центр стратегічних справ УГСПЛ має вакансію. Встигніть подати заявку до 27 вересня!

Вакансія юриста(ки) у Центр стратегічних справ УГСПЛ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: