Публікація

Держоргани Луганщини співпрацюватимуть з Експертною радою Мінреінтеграції, що створює державну базу даних порушень, вчинених в ході збройної агресії РФ

Члени Експертної ради Мінреінтеграції з напрацювання пропозицій щодо створення державної системи моніторингу і документування порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права та інших порушень, вчинених в ході збройної агресії Російської Федерації проводять консультації з представниками ключових органів державної влади Луганської області. Зустріч, яка відбулась 3 вересня 2021 року в м.Сєвєродонецьк, організована Луганською обласною прокуратурою спільно з Мінреінтеграції.

Костянтин Караман, перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури, зазначив про підтримку прокуратурою створення системи моніторингу і документування на рівні держави.

«Ми самі ініціювали створення в рамках діяльності прокуратури ряду реєстрів, які допомагають систематизувати матеріали кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених в ході збройної агресії РФ проти України. Зокрема, Реєстр потерпілих. Тому, збір та систематизація на рівні держави всіх подій збройної агресії РФ допоможе органам досудового розслідування формувати доказову базу у відповідних кримінальних провадженнях».

Директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА Денис Денищенко відзначив: «Створення державної системи – це глобальна ідея і дуже хотілося б, щоб вона була втілена. Це важливо для усіх учасників урядового та неурядового сектора, держави та суспільства в цілому. Обласна влада зі свого боку буде надавати підтримку та долучатися до створення цієї системи».

Учасники зустрічі представили свої напрацювання та домовилися про подальшу співпрацю на вказаному напрямі.

Діяльність Української Гельсінської спілки з прав людини зі створення державної системи моніторингу і документування порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права та інших порушень, вчинених в ході збройної агресії Російської Федерації здійснюється за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії».  

У світі USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: