Публікація

Держава вважає українських дідусів та бабусь дуже багатими. Тому тихенько позбавила їх 130 грн

В Україні фінансова допомога держави на догляд за дитиною до досягнення нею 3 років коливається від 130 до 250 грн. Не дивно, що мати намагається якнайшвидше повернутися до роботи. Адже родину потрібно забезпечувати. А на 130 грн. навіть пачку памперсів не купиш. З дитиною, зазвичай, залишається дідусь чи бабуся.

Законом України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми” визначено, що у разі працевлаштування або виходу на роботу матері дитини зазначена допомога виплачується особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Також визначено, що такою особою можуть бути баба, дід або інший родич матері дитини. Потрібно зазначити, що якихось особливих обмежень щодо них законом не встановлено.

Водночас як в більшості випадків у нас буває те, що не встановлено законом наші урядовці вносять у інший спосіб через різноманітні підзаконні акти. Навіщо бабці або діду, які отримують пенсію ще і допомога на дитину, напевно подумали вони ?

І при затверджені „Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми” було внесено непримітний пункт, що наклав заборону на отримання допомоги по догляду особою, яка отримує пенсію. Цим фактично позбавив можливості для переоформлення цієї допомоги для більшості наших бабусь і дідусів.

Можливо хтось думає, що наші пенсіонери є настільки заможними, що для них є абсолютно непотрібною така допомога, а можливо це ще один спосіб економії. Економії не шляхом вдосконалення самої системи, а шляхом зменшення соціальних гарантій для тих хто найбільше потребує цього захисту.

 

Фото з сайту: http://fete.lv

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: