Публікація

Держава ошукала пенсіонерів

Працюючим пенсіонерам виплачують менше коштів, ніж передбачено законодавством.

Зокрема, Постанова Кабміну № 530 «Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян» передбачає, що у випадку перерахунку пенсії з більшого заробітку із урахуванням страхового стажу, набутого після її призначення, має застосовуватись показник середньомісячної заробітної плати на одну особу за рік, що передує перерахунку пенсії.

Проте, Мінпраці і Пенсійний фонд України приймають роз’яснення (лист від 11.03.2009 р. № 20/0/18-09/039) в якому визначено, що перерахунок пенсії у 2009 році проводиться із застосуванням показника заробітної плати за 2007 рік!!!

Це означає, що в цьому році ми маємо велику кількість ошуканих пенсіонерів. Яким виплатили менше коштів, ніж передбачено Урядом. Адже, виявляється, лист міністерства чомусь є важливішим за постанову Кабміну.

Звісно це питання потребує врегулювання шляхом внесення змін до законів, які регулюють пенсійне забезпечення. Про це повідомило Українську Гельсінську спілку з прав людини Міністерство праці  і соціальної політики. Але ж до його законодавчого вирішення держава має діяти у відповідності до законодавства, а не шукати шляхи зекономити на пенсіонерах.

Фото з сайту: http://www.novayagazeta.spb.ru

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: