Публікація

Депутати приймуть «бракований» закон проти дискримінації?

Депутати готові розродитися черговим мертвонародженим законом. Цього разу проти дискримінації. Однак і сам зміст законопроекту, і те, як йому торували шлях до законодавців, ризикує перетворити ухвалення документу на банальне окозамилювання та ігнорування думки громадськості, стверджує організація Проект “Без Кордонів”.

Як зазначають правозахисники, "громадське обговорення цього закону було, фактично, зірване органами влади, а думки громадських організацій — зігноровано. Весь закон в цілому, в результаті, виявився вправою українського уряду зі створення гарного іміджу для структур Євросоюзу — ані без ініціювання реальних змін, ані без якісного удосконалення законодавства".

В свою чергу експерти Проекту "Без кордонів" пропонують:

урядові структури – припинити практику ігнорування думки громадських організацій за ухвалення законопроектів, які представляють надзвичайно важливе суспільне значення;

народних депутатів України — не ухвалювати запропонований законопроект;

ВР та комітет з прав людини врахувати пропозиції та законопроект розроблені Коаліцією з протидії дискримінації;

Європейський Союз — вжити необхідних заходів, аби відповідні пункти Плану дій з лібералізації візового режиму були виконані сумлінно, у дусі співпраці й покращення ситуації з дотриманням прав і свобод людини в Україні;

розробити анти-дискримінаційний законопроект, який би на практиці захищав вразливі групи населення (як громадян, так і негромадян України) від проявив ксенофобії та дискримінації.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: