Публікація

Депутати обговорили створення представників омбудсмана в областях

Парламентський Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянув проект закону про внесення змін до Закону України “Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини” (щодо представників в областях та Автономній Республіці Крим).

Законопроектом пропонується запровадити обов’язкове призначення представників Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у кожній області та Автономній Республіці Крим.

Це дозволить, вважають народні депутати, створити систему представництва Уповноваженого з прав людини в кожній області України та автономній Республіці Крим. В свою чергу це дасть можливість самому Уповноваженому більш ефективно здійснювати парламентський контроль за додержанням основних прав і свобод людини і громадянина в Україні. Дана норма сприятиме розвитку в нашій державі демократичних інституцій та побудові громадянського суспільства, а також повній реалізації принципу верховенства права.

У ході обговорення питання між народними депутатами відбулася дискусія щодо створення ефективних правових механізмів щодо реалізації прав і свобод людини і громадянина. Голова Комітету Геннадій Удовенко підкреслив, що це питання є важливим, актуальним і має прийматися з урахування позиції Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Члени Комітету вирішили продовжити роботу над зазначеним законопроектом.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: