Публікація

Загальні та конкретні зауваження до окремих статей законопроекту „Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду”.

У вересні цього року парламент спрямував на повторне друге читання законопроект № 7483 „Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду”. При цьому народні депутати висловили багато своїх зауважень та пропозицій. Профільним комітетом по цьому законопроекту визначено Комітет з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку, який буде доопрацьовувати даний законопроект. Відповідно до законодавства Міністерство юстиції здійснює супровід цього законопроекту у парламенті.

На нашу думку, даний законопроект потребує серйозного доопрацювання з метою реального забезпечення гарантій дотримання права власності та права на житло в Україні, що гарантуються Конституцією України та багатьма міжнародними угодами, учасницею яких є Україна.

З цією метою УГСПЛ надіслала до Міністерства юстиції України та до Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку аналіз цього законопроекту, здійснений експертами Української Гельсінської спілки з прав людини. Даний аналіз містить загальні та конкретні зауваження до окремих статей законопроекту. Крім того, ми можемо на ваше прохання надати конкретні пропозиції для удосконалення законопроекту у формі порівняльної таблиці. Дані рекомендації розроблені з урахуванням міжнародних стандартів забезпечення права власності, зокрема, визначених у Першому Протоколі Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод у світлі її тлумачення Європейським судом з прав людини.

doc-file (93.184 kb)

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: