Публікація

Даїшники програли суд донеччанину в справі про наркотичне сп’яніння

Донеччанин Євген Селін виграв в суді резонансну справу у працівників ДАЇ. Його безпідставно звинуватили у перебуванні за кермом в стані наркотичного сп’яніння. Проте виявилось, що водій знайомий з нормами законодавства і готовий відстоювати справедливість в судових органах, де він і здобув переконливу перемогу.

Доводити свою невинуватість в спорах з ДАЇ, м’яко кажучи складно. Про це знають всі водії, кому колись не пощастило зіштовхнутися з цим державним органом. Та не всі готові йти до суду за відновленням справедливості. А це дає зелене світло подальшим незаконним діям даїшників.

Проте, якщо ви дійсно відчуваєте, що діяли в рамках закону – судитися варто. Це довів донеччанин Євген Селін, якого зупинили нібито за те, що він перебував у стані наркотичного сп’яніння. Після відмови вирішити справу «по-хорошему», йому запропонували поїхати до наркологічного диспансеру.

Та виявилось, що водій знає норми законодавства, зокрема ст. 266 Кодексу законів про адміністративні правопорушення, де чітко вказано, що при підозрі на наркотичне чи алкогольне сп’яніння працівники міліції в першу чергу повинні запропонувати водію провести тестування на місці, в присутності двох понятих.

Освіченість Селіна в цьому питанні не сподобалась працівникам ДАЇ. І вони почали переконувати його, що відсутність спеціальних тестів дає їм право транспортувати людину до наркології.

Водій не погодився і наочно продемонстрував стражам доріг норму закону, чим викликав у них подив та розгубленість. 

Звісно, вибачитись і відпустити людину їхати своєю дорогою в голову правоохоронцям не прийшло. Тому даїшники склали протокол про відмову від наркологічного огляду. Цей документ був оскаржений в суді, і водій здобув перемогу. Це вже друга його справа і друга перемога над цим державним органом.

Тож виходить, що боротися варто. Навіть в нашій країні. Навіть з нашими судами.

Юридичний супровід справи здійснювали юристи проекту «Мережа правової допомоги для вразливих груп населення», який діє за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

***

 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: